Greška

Došlo je do greške.

CEO Xiaomija tvrdi da će kompanija postati najjači smartfon brend za tri godine

10.09.2021 17:57 | 0 Biznis IT
CEO Xiaomija tvrdi da će kompanija postati najjači smartfon brend za tri godine


Xiaomi ima za cilj da u naredne tri godine bude konstantni lider na globalnom tržištu pametnih telefona. Lei Jun, izvršni direktor (CEO) kompanije objavio je na Twitteru deo iz nedavnog govora, gde je istakao da će Xiaomi u naredne tri godine postati brend pametnih telefona koji je čvrsto broj jedan u svetu. Kompanija je u poslednje vreme zabeležila značajan rast zahvaljujući većem broju faktora, a svi oni su pomogli brendu da razvije svoj ekosistem i poslovanje ne samo u Kini i Indiji, već i na zapadnim tržištima.

Govor koji je održao Lei Jun je sledeći: "U srcima ljubitelja Xiaomija, Xiaomi je kompanija koja ima svoj san. Hvala svim fanovima što veruju u nas. Na našem događaju 10. avgusta konačno sam imao hrabrosti da glasno kažem: za tri godine Xiaomi ima za cilj da postane brend pametnih telefona koji je broj 1 na svetu".

Nedavno je Xiaomi po prvi put prestigao Samsung i postao jedan od vodećih svetskih brendova pametnih telefona u kraćem periodu. Prema podacima Counterpoint Research-a, Xiaomi je uspeo da prestigne Samsung po obimu isporučenih uređaja u junu 2021. Faktori koji stoje iza rasta kompanije uključuju i pad Huaweija sa dominantne pozicije, nakon čega su američka zabrana trgovine i sankcije koje su joj nametnute, dovele do toga da je Huawei postao samo senka onoga što je nekad bio.

 

Pogledajte još: Xiaomi 11T i 11T Pro će dobiti tri Android ažuriranja i četiri godine sigurnosnih zakrpa


Samsungovi problemi u lancu proizvodnje u Vijetnamu, koji je bio pogođen težim talasom Covid-19 pandemije, doveli su do toga da južnokorejska kompanija nije uspela da ostvari dovoljno veliku isporuku svojih uređaja u junu 2021. To je iskoristio Xiaomi, koji je zabeležio veliki porast kako bi se našao na vrhu liste pametnih telefona.

Međutim, Lei Jun sada ima za cilj da kompanija bude konstantni globalni lider u naredne tri godine, a očekuje se i da će joj nedavno rebrendiranje sa Mi na Xiaomi pomoći da poveća svoj prodor na zapadna tržišta.

Izvor: MySmartPrice

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

MSI PRO DP21 je kompaktan desktop PC, sa Intel Core procesorima 11. generacije

Pojavili su se detalji o kamerama Galaxy S22 Ultra telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609