Greška

Došlo je do greške.

CEO Intela Brajan Kržanić podneo ostavku

21.06.2018 17:00 | 9 Biznis IT
CEO Intela Brajan Kržanić podneo ostavku


Intel je danas objavio da je CEO kompanije Brajan Kržanić podneo ostavku, nako što je otkriveno da je Kržanić imao sporazumnu intimnu vezu sa osobom zaposlenom u kompaniji Intel. Ovo je prekršaj koji je striktno protiv pravila ponašanja za one koji se nalaze na upravljačkim pozicijama u kompaniji Intel.

Nakon što je interna i eksrtena istraga potvrdila ove informacije, Intelov odbror direktora je prihvatio Kržanićevu ostavku, a za privremenog izvršnog direktora je postavio Roberta Svana, tokom perioda dok je kompanija u potrazi za odgovarajućom zamenom.

Treba napomenuti da ova ostavka nije povezana sa Kržanićevim performansama na funkciji CEO-a Intela, odnosno sumnjive prodaje Intelovih akcija u 2017. godini, oko koje se diglo dosta prašine. Njegov odlazak iz kompanije u potpunosti je povezan sa Intelovim kodom i pravilima poslovnog ponašanja. Međutim, sigurno će biti dosta onih koji koji veruju da su i pomenuti faktori oko prodaje akcija iz prošle godine uticali na Kržanićevu odluku o odlasku sa pozicije izvršnog direktora Intela.


Pogledajte još: CEO Intela prodao akcije u vrednosti od 24 miliona dolara nakon što je Intel saznao za grešku u procesorima

Ova promena, na funkciji u vrhu kompanije, stiže u voma nezgodnom trenutku za Intel, jer se kompanija suočava sa nikada jačom konkurencijom na x86 CPU tržištu, a istovremeno planira i ulazak na nova tržišta za AI i GPU hardver. Drugim rečima, Intelu će biti potreban izuzetno jak i sposoban vođa za naredni period, kojeg će biti izuzetno teško pronaći.

Kao deo ove objave, Intel je potvrdio i da povećava svoja očekivanja kada je u pitanju zarada za drugo tromesečje, sa 16,3 milijarde dolara na 16,9 milijardi. Kompanija je takođe povećala svoja predviđanja za zaradu po akciji, sa 85 centi na 99 centi po akciji.

Kompletno saopštenje kompanije Intel, u vezi sa odlaskom Brajana Kržanića sa pozicije CEO-a Intela, možete pročitati ovde.

Izvor: Overclock3d

Bya-Bya-sama Član postova: 492
Ma ovo je sve fora za javnost, da su ga otpustili zbog nesposobnosti pale bi im akcije, WS bi brujao o tome. Čovek sve ove godine nije uspeo da odradi 10nm proces, pukli su sa pokušajem na mobilnom tržištu, a dobili smo i W10 na ARM procesorima. Tako da sumiram: Intela nema na mobilnom tržištu, Epik serveri su sada mnogo bolja opcija od Kseona, Rajzen ih je na desk i hedt tržištu sustigao, a sa odnosom cena/kvalitet prestigao, ostaje im još laptop tržište, ali i tu će biti ugroženi od svih koji proizvode ARM procesore + Rajzen U procesori. Ostaje im samo vojno-bezbednosna sigurica. A ulagačima je to malo u poređenju šta su imali do pre par godina.
arcibalde Član postova: 5480
More, otkud vama pravo da predpostavljate pol.
mrtavker Član postova: 2937
Da su mu dali otkaz zbog odnosa sa kolegom čitav svijet bi brujio o tome, a pogotovo LGBT aktivisti, mada ko će znati u Intelu ionako rade većinom muškarci.
Marcus Član postova: 294
Meni se cini da je ipak kolega
-=crusader=- Users postova: 1028
^^ valid concern

Google olakšava upravljanje nalozima na Androidu

Samsung ima patent za polu-modularni dizajn telefona bez okvira

10604
10605
10606
10607
10608
10609