Greška

Došlo je do greške.

Cena popravke iPhone X ekrana je šokantna

16.11.2017 08:31 | 2 Mobile
Cena popravke iPhone X ekrana je šokantna


Najnovije informacije otkrivaju da je najskuplji telefon na tržištu, iPhone X, ujedno i najskuplji uređaj za popravku.

Popravka polomljenog stakla će u Apple radnji iznositi oko 279 dolara, a u slučaju da ima neka dodatna oštećenja, cena skače i do 549 dolara, što je više nego pola maloprodajne cene. Poređenja radi, prema Apple-ovom cenovniku za popravke, popravka ekrana iPhone 8 telefona bi iznosila 169 dolara, dok bi ostala oštećenja podigla cenu na 349 dolara.

Iako je Apple naveo da iPhone X ima “najotpornije staklo korišćeno u smartfonu”, nekoliko testova je pokazalo da to i nije slučaj. Visoka cena popravke iPhone X je najviše izazvana njegovoj jedinstvenoj tehnologiji; uređaj dolazi sa staklenom prednjom i zadnjom stranom, manjom logičkom pločom, i baterijom koju je teško izvaditi. Prednji displej je takođe tanak i skup OLED displej koji možemo videti kod high-end televizora, pored kojeg je zastupljena i dodatna Face ID funkcija.

Prednja kamera koja koristi tehnologiju prepoznavanja lica je ugrađena na sam prednji ekran, što znači da u slučaju da korisnici polome prednji displej, sa njim će morati zajedno da menjaju i kameru. 

Izvor: NBC News

Komentari

0 Dodaj komentar

Novi Moto Mod pretvara Moto Z u Polaroid kameru

Benq napravio iznenađujuće jeftin 4K HDR projektor

10104
10105
10106
10107
10108
10109