Greška

Došlo je do greške.

CD Projekt Red hakeri su navodno prodali izvorni kod za Cyberpunk 2077

12.02.2021 12:30 | 0 Software/Web
CD Projekt Red hakeri su navodno prodali izvorni kod za Cyberpunk 2077


Hakeri, koji stoje iza ovonedeljnog ransomware napada na CD Projekt Red studio koji je kreirao Cyberpunk 2077, navodno su pronašli kupca za ukradene podatke. Aukcija, koja je održana na hakerskom forumu, je prekinuta jer su hakeri prihvatili ponudu koja je došla iz drugog izvora.

Početna cena na aukciji je iznosila milion dolara, a postojala je opcija od zainteresivane stranke da odmah kupi podatke za sedam miliona dolara. Nije poznato ko je kupio podatke, koliko je platio za njih i šta planira da uradi sa dobijenim informacijama.

 

Pogledajte još: CD Projekt Red se suočava sa tužbama zbog objave bagovite Cyberpunk 2077 igre


Hakeri su, prema navodima, prigrabili izvorni kod za Cyberpunk 2077, neobjavljenu verziju The Witcher 3 i za neke druge igre. Ukradeni su i pravni i finansijski fokumenti. CD Projekt Red je istakao da ne planira da plati ransomware čak i ukoliko hakeri objave podatke u javnosti.

Iako je ransomware zaključao neke uređaje na CD Projekt Red mreži, studio je uspeo da započne sa povraćajem podataka iz svojih backup sistema. Prema navodima kompanija, sistemi koji sadrže lične podatke igrača i korisnika, nisu bili ugroženi.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Huawei možda radi na gejming konzoli, ali će prvo objaviti gejming laptop

Pojavile su se specifikacije i cene za Samsung Galaxy A52 4G

10504
10505
10506
10507
10508
10509