Greška

Došlo je do greške.

Canon: Tržište digitalnih fotoaparata bi se moglo prepoloviti

28.01.2019 17:20 | 8 Multimedija
Canon: Tržište digitalnih fotoaparata bi se moglo prepoloviti


Sa pametnim telefonima, koji postaju sve sposobniji u svakoj novoj verziji, sve je manje razloga za posedovanje fotoaparata, prema izveštaju Nikkei-ja koji je intrvjuisao predsednika Canona Fujio Mitaraija. On je imao prilično sumoran pogled na budućnost tržišta digitalnih fotoaparata.

Prema Mitaraiju, tržište digitalnih fotoaparata bi se moglo smanjiti za oko 50% u naredne dve godine. Nije poznato koliko je toga izgubljeno u prevodu njegovog intervjua, ali Mitarai veruje u ovakav razvoj situacije. On takođe veruje da će kamere početi da doživljavaju povećanje upotrebe u drugim oblastima, kao što su nadzor i medicinska nega.

 

Pogledajte još: Canon zvanično objavio EOS R mirrorless foto-aparat (video)


Ovo je zanimljiva perspektiva kompanije koja je tek nedavno lansirala svoj novi full-frame mirrorless fotoaparat, EOS R. Postoje čak i glasine da kompanija ima 100MP mirrorless model, koji bi mogao biti predstavljen narednog meseca.

Izjava zvaničnika Canona ne znači da će digitalni fotoaparati potpuno nestati, ali je moguće da će uskoro većina korisnika koja ih bude kupovala to činiti u profesionalne svrhe ili kao deo hobija.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


NShappy Vip member postova: 3481
Tja, niko u tekstu ne spori da naprediniji fotoaparati prave višestruko bolje fotogafije od bilo kog telefona, već da će prodaja fotoaparata i dalje da opada.
Zuba1970 Član postova: 2085
Ja i dalje kada putujem nosim sa sobom moj Canon S100. Kompaktan a pravi dobre slike.
Censored Član postova: 1466
Na stranu to sto vise ljudi stalno ima kod sebe telefon, "problem" je u tome sto je masa navikla na kvalitet slika sa budjavih telefona i uopste ne oseca potrebu za necim boljim. Cak je i vertikalna orjentacija zbog masovnosti postala standard na instagramu i slicnim sajtovima...
DSLR Neregistrovan korisnik
Stari EOS 650D pravi mnogo kvalitetnije digitalne fotografije nego bilo koji noviji telefon a da ne pričamo za novije modele DSLR/Mirorless digitalnih fotoaparata. Dovoljno je uporediti veličinu "full frame" senzora u odnosu na one na telefonima i sve će biti jasno. Kamere na telefonima daleko su bolje u odnasu na one od pre petnaestak godina ali će proći još mnogo vremena dok se ne približe kvalitetu starijih DSLR fotoaparata.
NShappy Vip member postova: 3481
Negde na forumu sam već spominjao priču...
...pre 7-8 godina sam se zatekao u Nemačkoj u Saturn-u, bilo neko ružno vreme a ja dangubio posle nekog sastanka...
...izvukli su na onom ručnom viljuškaru paletu Canon DSLR aparata, kit sa dva objektiva, osnovi zoom i tele zoom, bila neka akcijska cena. Razgrabila se paleta brzo. Onda su izvukli drugu paletu.
Dok sam se ja motao po radnji, izvukli su i treću paletu.
Ovo vreme se naravno više nikada neće ponoviti. Pored toga što su telefoni oduvali gomile fotoaparata za casual kliktanje, ljudima i za povremeno naprednije fotografisanje (idemo na odmor, slikamo decu i hepeninge), do sada prodati čak i osnovni DeSeLeR i napredni kompakt, rade pos'o i dan danas. Makar bili kupljeni na spomenutoj akciji u Saturnu pre 7-8 godina.

Resident Evil 2 remake tokom vikenda ušao u top 10 najigranijih naslova na Steamu

Samsung razmatra kupovinu kompanije koja stoji iza tehnologije 10x optičkog zumiranja

10304
10305
10306
10307
10308
10309