Canon predstavlja novu seriju imagePROGRAF PRO

Canon Europe predstavio je novu seriju profesionalnih ink-jet štampača širokog formata imagePROGRAF PRO.

Canon Europe predstavio je novu seriju profesionalnih ink-jet štampača širokog formata imagePROGRAF PRO. Novi uređaji imagePROGRAF PRO-2000 i imagePROGRAF PRO-4000 nude visok kvalitet slike profesionalnim fotografima i namenjeni su primeni u likovnim umetnostima, a novi uređaji imagePROGRAF PRO-4000S i imagePROGRAF PRO-6000S nude brzu i pouzdanu štampu štamparijama koje rade poslove velikog obima u kojima je potrebna štampa fotografskog kvaliteta – uključujući postere, natpise i platna.
Canon u ponudu PIXMA štampača dodaje tri nova modela
Uređaji sa 12 boja PRO-2000 i PRO-4000 omogućavaju savršenu štampu fotografija zabeleženih Canonovim fotoaparatima EOS uz potpunu reprodukciju čistoće i tekstura, poručuje kompanija Canon u svom saopštenju. Zahvaljujući Canonovoj jedinstvenoj tehnologiji ulaza i izlaza kao i karakteristici Crystal-fidelity, fotografije izgledaju jednako verno u štampi kao što izgledaju zabeležene na fotoaparatu. Dostupni u dve širine (24” i 44”), uređaji PRO-2000 i PRO-4000 su atraktivnog crnog dizajna sa markantnom crvenom linijom koja ih povezuje sa Canonovim digitalnim fotoaparatima EOS. Novi uređaji koriste novorazvijene pigmentna mastila LUCIA PRO da bi ispunili očekivanja najzahtevnijih fotografa i grafičkih umetnika kao i transparentno mastilo Chroma Optimiser za poboljšanje otiska na sjajnom papiru.
imagePROGRAFPRO4000.jpg
Mathew Faulkner, evropski direktor marketinga Grupe za štampu na širokim formatima u kompaniji Canon Europe, kaže: “U Canonu razumemo važnost sitnih detalja i vernih boja za profesionalne korisnike. Čak i fotografije snimljene fotoaparatima srednje klase mogu da budu vrlo visoke rezolucije, što u kombinaciji sa mogućnostima današnjih programa za obradu slike zahteva vrlo preciznu štampu sa dosledno vernim bojama. Snažna tehnologija koju donose novi uređaji PRO-2000 i PRO-4000 ne samo da nudi neverovatnu reprodukciju slike, nego omogućava da uređaji budu kompaktnih dimenzija, što ih čini savršenima za bilo koju kancelariju, studio ili odeljenje za dizajn.”
Uređaji PRO-4000S i PRO-6000S takođe su dostupni u dve širine (44” i 60”), a mogu da se pohvale ergonomskim i kompaktnim dizajnom savršenim za štampare koji se večno bore sa vremenskim i prostornim ograničenjima u grafičkim umetnostima, oglašavanju i kreativnom sektoru. Uz snažan pogon L-COA PRO koji je u mogućnosti da sa lakoćom obradi veliki broj podataka i fotografija visoke rezolucije, novi uređaji omogućavaju štampu posterskog kvaliteta dvostruko većom brzinom u odnosu na postojeće uređaje imagePROGRAF sa 8 boja. Potpune mogućnosti povezivanja i WiFi veza osiguravaju optimalnu produktivnost u zauzetim okruženjima.  
imagePROGRAFPRO4000S.jpg
Mathew Faulkner nastavlja: “Bez obzira da li se radi o štamparijama ili odeljenjima za štampu u maloprodaji ili obrazovanju, trend prema većoj operativnoj efikasnosti i štampi na zahtev je sve izraženiji. Raste apetit ne samo za visokim kvalitetom slike, nego i za jednostavnim korišćenjem i efikasnim upravljanjem medijima za štampu, kao i za visokom brzinom i mogućnošću štampe bez prekida – sve da bi se podržala štampa velikog obima. Ovi zahtevi traže i snažan i pouzdan uređaj za štampu širokog formata. Uređaji PRO-4000S i PRO-6000S nude brzinu, preciznost i živopisne boje, što ih čini savršenima za komercijalne štamparije i okruženja koja štampaju za vlastite potrebe.”
Novi uređaji opremljeni su Canonovom jedinstvenom tehnologijom dve trake da bi podržali neprekidno ulaganje papira i preuzimanje štampanih materijala. Direktna štampa sa USB memorijskih uređaja omogućava brzo i jednostavno ispisivanje. Serija imagePROGRAF PRO dodatno je poboljšana novom, preciznom štampanom glavom širine 1,28” i tonerima sa mastilom visokog kapaciteta, što omogućava brz i neprekidan rad.
Nova serija imagePROGRAF biće dostupna širom Evrope od sredine 2016. godine, a da biste je videli u akciji, posetite Canonov štand (F100-F120) na sajmu FESPA Digital 2016 od 8. do 11. marta u Amsterdamu u Holandiji.
Izvor: Canon

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi