Canon predstavlja novi projektor sa WiFi prenosom

Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, danas je predstavio Canon XEED WUX500, kompaktni projektor sa WiFi vezom namenjen za montažnu instalaciju.

Canon Europe, vodeći svetski proizvođač rešenja za obradu slike, danas je predstavio Canon XEED WUX500, kompaktni projektor sa WiFi vezom namenjen za montažnu instalaciju. Korisnici mogu da povežu ovaj projektor s velikim brojem uređaja putem WiFi veze i da uživaju u produktivnijim sastancima uz nenadmašni kvalitet slike. Tanke linije i sitni tekst su tokom projekcije savršeno vidljivi, zahvaljujući rezoluciji i svetloj, jasnoj slici koju projektor nudi. XEED WUX500 nudi i poboljšanu fleksibilnost upravljanje prezentacijama omogućavajući većem broju korisnika da prikažu slike, video i reprodukuju zvuk preko bežične veze, direktno ili preko rutera. XEED WUX500 može da radi i bez računara, pri čemu se prezentacije učitavaju direktno s medija spojenog na USB konektor. Korišćenjem tehnologije spajanja ivica i jedinstvene trapezoidne korekcije u četiri ugla sa spajanjem ivica, moguće je stvoriti veliku sliku spajanjem do devet projektora razmeštenih u četrnaest različitih formacija i spojenih mrežnim (LAN) kablovima.    S jednako svetlom slikom na svim nivoima zuma, upečatljivom energetskom efikasnošću, poboljšanim načinima povezivanja, jednostavnom montažom, izuzetno trajnošću i lakim održavanjem, XEED WUX500 je savršeno rešenje za čitav niz okruženja, uključujući inženjering i dizajn, simulacije i nadzorne sobe, konferencijske centre i sobe za sastanke, muzeje i izložbe te primene u visokom obrazovanju. XEED WUX500 koristi tehnologiju LCOS i prikazuje glatku, jasnu sliku uz svetle boje od 5000 lumena i visoku trajnost kakva se i očekuje od montažnog projektora. Prirodna rezolucija WUXGA (1920 x 1200 tačaka) omogućava lakše čitanje teksta i uglađeniji prikaz grafike.XEED WUX500 je opremljen projekcionim objektivom s fiksnim otvorom kroz ceo raspon zuma. Dok su konkurentski projektori podložni degradaciji osvetljenja kod telefoto zumiranja, XEED WUX500 zadržava isto osvetljenje i otvor od F2.8 bez obzira na nivo zuma. To znači da će osvetljenje kod telefoto zuma biti praktično jednako osvjetljenju kod širokog zuma.
canon2_3.jpgXEED WUX500 podržava i HDBaseT, novi standard za povezivanje i prenos sadržaja visoke definicije (HD), zvuka i upravljačkih signala na većoj udaljenosti korišćenjem jednog mrežnog (LAN) kabla. Kabl može biti dug do 100 metara, što značajno povećava praktičnost povezivanja. “Canon XEED WUX500 stvoren je da bi ispunio pojačanu potražnju tržišta za kompaktnim montažnim projektorom koji se lako instalira, opremljen je WiFi vezom i nudi izuzetan kvalitet slike”, kaže Andreas Herrnböck, evropski direktor razvoja projektorskog poslovanja u odeljenju za vizuelne komunikacije kompanije Canon Europe. “Konferencijski centri, sobe za sastanke i recepcije, na primer, traže svetlu, jasnu sliku čak i pri visokom nivou ambijentalnog osvetljenja. Dodavanje podrške za WiFi u ovaj model otvara nove prilike u obrazovanju, kolaborativnim sastancima i deljenju informacija uz pomoć projekcija koje stvaraju jasnu, detaljnu sliku s dobrim kontrastom i živim bojama. Mogućnost spajanja ivica bez korišćenja PC-ja omogućava povoljno rešenje za prikazivanje jedne, spojene projekcije s više projektora, što je posebno korisno u muzejima i na velikim scenama”.XEED WUX500 koristi tehnologiju LCOS uz Canonov jedinstveni optički sistem AISYS (Aspectual Illumination System) i na tako omogućava vrhunsko osvetljenje i kontrast. Tehnologija LCOS ploča koristi tekuće kristale koje omogućavaju brzo stvaranje slike bez izobličenja i nepoželjnih efekata duge, rešetke ili mreže, kakvi se mogu uočiti na tradicionalnim LCD ili DLP projektorima.  Sistem AISYS omogućava i postizanje visokih performansi iz svetlosnog izvora skromne jačine. S ukupnim utroškom energije od 365 W, XEED WUX500 nudi visoku efikasnost s najboljim performansama u svojoj kategoriji izraženo u vatima po lumenu. Na daljinskom upravljaču nalazi se tipka ‘ECO’ koja omogućava brz pristup podešavanjima lampe i štednje energije. XEED WUX500 ne nudi samo nisku potrošnju energije nego se može pohvaliti i dugim radnim vekom lampe (kada se koristi u Eco načinu) Uz radni vek lampe do 5000 sati, XEED WUX500 nudi i Canonovu trogodišnju garanciju na lampu što znači da prve tri godine od kupovine projektora nećete morati snositi trošak zamene lampe. Trogodišnja usluga zamene u proširenoj garanciji omogućava korisnicima da već dan nakon što pošalju projektor na servisiranje imaju na raspolaganju zamenski projektor, što značajno smanjuje ukupne troškove eksploatacije ovog modela. XEED WUX500 će biti dostupan od maja 2015.Izvor: Canon
 
Sve informacije u vezi sa kompanijom Canon, možete pogledati na Canon stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi