Canon planira macro zum objektiv sa konstantnom blendom

Prema poslednjim informacijama, Canon planira da predstavi macro zum objektiv koji će se “ići” do 200mmm. Objektiv trenutno postoji kao prototip, a veruje se da će imati konstatnu blendu kroz ceo raspon, mada se osim 200mm kao orijentira, ne spominje tačan raspon ovog objektiva. Za sada se ne zna da li će ovaj

Prema poslednjim informacijama, Canon planira da predstavi macro zum objektiv koji će se “ići” do 200mmm. Objektiv trenutno postoji kao prototip, a veruje se da će imati konstatnu blendu kroz ceo raspon, mada se osim 200mm kao orijentira, ne spominje tačan raspon ovog objektiva. Za sada se ne zna da li će ovaj macro objektiv imati 2:1 ili 1:1 uvećanje, dok se pretpostavlja da će imati 2:1 uvećanje na širem delu, dok će zumiran objektiv imati 1:1 uvećanje. Pretpostavlja se da će otvor blende biti f/3.5 ili f/4, konstantan kroz čitav raspon objektiva, a nema sumnje da će ovakav objektiv zahtevati izuzetno kvalitetan sistem stabilizacije. Iz više izvora se najavljuje da će Canon predstaviti veliki broj objektiva ove godine, ali za sada nema zvaničnih saoptenja. CP+ sajam se održava uskoro, od 13. do 16. februara u Japanu, dok se Photokina održava u drugoj polovini godine, tačnije od 16. do 21. septembra u Kelnu i sigurno da ćemo na ova dva sajma videti veći broj za sada nezvanično najavljenih objektiva.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi