Greška

Došlo je do greške.

Canalys: Huawei je ostvario najbolju prodaju telefona tokom drugog tromesečja

30.07.2020 13:24 | 0 Biznis IT
Canalys: Huawei je ostvario najbolju prodaju telefona tokom drugog tromesečja


Uprkos problemima sa kojim se Huawei suočava kada je u pitanju poslovanje na zapadnim tržištima, kineska kompanija je uspela da zabeleži uspešno drugo tromesečje ove godine, koje je bilo opterećeno problemima nastalim usled COVID-19 pandemije.

Prema navodima analitičke kompanije Canalys, Huawei je tokom drugog tromesečja isporučio 55,8 miliona telefona, ispred Samsunga koji je tromesečje završio sa isporučenih 53,7 miliona telefona.

Huawei je uspeo da proširi svoju dominaciju na kineskom tržištu, gde sada isporučuje 70% svojih telefona. S druge strane, Samsungovo poslovanje je pretrpelo gubitke, prouzrokovane pandemijom koronavirusa i južnokorejska kompanija je zabeležila globalni pad isporuke od 30% na godišnjem nivou.

 

Pogledajte još: Huawei MatePad 10.8 će uskoro biti predstavljen


Analitičari kompanije Canalys navode da do ovako neobičnog razvoja situacije na tržištu ne bi došlo da nije bilo COVID-19 pandemije. Samsung ima manje od 1% tržišnog učešća u Kini, gde je prodaja sada revitalozovana, dok je pandemija uticala na glavna tržišta kao što su Evropa, SAD, Brazil i Indija.

Canalys veruje da i druge kineske kompanije mogu da iskoriste trenutnu situaciju, s obzirom na oporavak tržišta telefona u Kini, kao i da se prošire na međunarodna tržišta.

Izvor: Canalys

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Novi renderi Galaxy Z Fold2 5G telefona

OnePlus nagoveštava Android 11, Always On Display funkciju

10604
10605
10606
10607
10608
10609