Greška

Došlo je do greške.

Canalys: Xiaomi je sada drugi najveći proizvođač telefona na svetu

16.07.2021 11:14 | 0 Biznis IT
Canalys: Xiaomi je sada drugi najveći proizvođač telefona na svetu


Prema navodima analitičke kompanije Canalys, veliki broj proizvođača telefona je imao koristi od nevolja koje su zadesile Huawei na međunarodnom tržištu. Među njima se izdvaja Xiaomi, koji je tokom drugog tromesečja ove godine bio drugi najveći proizvođač telefona, kada je u pitanju prodaja.

Izveštaj Canalysa ističe da je Samsung i dalje na prvom mestu, sa tržišnim učešćem od 19%, dok se Xiaomi značajno približio i ostvario je tržišno učešće od 17 procenata.

Xiaomi je svoju isporuku telefona povećao za više od 300 odsto u Latinskoj Americi i za 50 procenata u Zapadnoj Evropi. S druge strane, prosečne cene Xiaomi uređaja po jedinici su za 40% niže u odnosu na Samsung i za 75% niže u poređenju sa Apple-om.

 

Pogledajte još: Canalys: Globalno PC tržište u rastu tokom drugog tromesečja


Canalys ističe da bi cilj Xiaomija trebalo da bude povećanje prodaje telefona iz premijum linija, kao što je Mi 11 Ultra, ali bi se to moglo pokazati kao izazov jer Oppo i Vivo takođe imaju isti cilj.

Ukoliko nastavi sa rastom, Xiaomi bi u budućnosti mogao prestići Samsung i postati najveći proizvođač telefona, kada je u pitanju prodaja. Apple je trenutno na 14%, dok su Oppo i Vivo na 10 procenata tržišnog učešća, uz povećanje rasta.

Izvor: Canalys

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Honor je potvrdio datum objave Magic3 serije

Predstavljen MediaTek Helio G96 čipset, sa podrškom za 108MP kamere i 120Hz displej

10604
10605
10606
10607
10608
10609