Greška

Došlo je do greške.

Canalys: Samsung vodeći na tržištu telefona, Xiaomi prestigao Apple

30.10.2020 15:00 | 0 Biznis IT
Canalys: Samsung vodeći na tržištu telefona, Xiaomi prestigao Apple


Između 1. jula i 30. septembra ove godine (treće tromesečje) isporučeno je ukupno 348 miliona telefona, prema najnovijem izveštaju analitičke kompanije Canalys. Ovo je za četiri miliona manje isporučenih telefona nego tokom istog perioda prošle godine.

Na tromesečnom periodu, ukupno tržište je ostvarilo rast od 22%, a Samsung je ponovo na vodećoj poziciji sa isporukom od 80,2 miliona telefona. Kompanija je tokom trećeg tromesečja zabeležila tržišno učešće od 23%, a ovo je ostvareno poboljšanim upravljanjem proizvodnjom i objavom nekoliko modela iz srednjeg segmenta.

Na drugom mestu se nalazi Huawei, a kineska kompanija je zabeležila solidnu isporuku od 51,7 miliona telefona. Kompanija jeste ostvarila pad isporuke u odnosu na prošlu godinu, ali je to bilo očekivano s obzirom na poznate probleme sa kojima se suočila.

phones2_3.jpg


Huaweijeve probleme sa američkom administracijom iskoristio je drugi kineski proizvođač - Xiaomi. Kompanija se popela na treće mesto, sa isporučenih 47,1 miliona telefona tokom trećeg tromesečja, što predstavlja povećanje od čak 45% u odnosu na prošlu godinu. Xiaomi je zabeležio impresivan rast u Evropi (88%).

Apple je, prema statistici Canalysa, tokom trećeg tromesečja skliznuo na četvrto mesto po isporuci. Ipak, očekuje se da će se kompanija vratiti na treću poziciju tokom poslednjeg tromesečja, zahvaljujući objavi iPhone 12 linije. Na petom mestu se nalazi Vivo.

Izvor: Canalys

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

LG predstavio pristupačni 5G telefon - K92 5G

Patent otkriva da bi Samsung Galaxy Z Fold 3 mogao dobiti S Pen

10604
10605
10606
10607
10608
10609