Greška

Došlo je do greške.

Calfornia Supreme Court blokirao objavljivanje informacija o DVD dekodiranju

26.08.2003 17:40 | 0 Software/Web
Calfornia Supreme Court blokirao objavljivanje informacija o DVD dekodiranju Kada je pre nekog vremena norveški haker Jon Johansen razbio enkripciju DVD copy control sistema on je svima omogućio da na najlakši način dođu do podataka sa DVD diskova.

Zahvaljujući nebrizi Xing software programera, haker je uspeo da dođe do Xing master decryption key-a, koji mu je omogućio direktan pristup podatcima. Ovo je automatski omogućilo mnoge nove mogućnosti kao što su prebacivanje sadržaja na druge medije, izrada DVD Open Source programa koji omogućavaju reprodukciju na recimo Linux-u, itd.

DeCSS kod se danas može naći na hiljadama web stranica a zaštitia za koju se mislilo da će onemogućiti manipulaciju snimljenim materijalom praktično kao da ne postoji.

U međuvremenu na sudu se i dalje vodi postupak protiv pomenutog hakera. Njegovi advokati zauzeli su stav da je on samo štitio slobodu govora i razmene informacija, s druge strane se tvrdi da je u pitanju povreda poslovne informacije i da je potez ekvivalentan krađi tuđe šifre za pristup poverljivim podatcima. Calfornia Supreme Court blokirao je javno objavljivanje informacija o DVD dekodiranju iako je poznato da su manje više sada već svi zainteresovani upoznati sa procesom dekodiranja.


Izvor: The Inquirer

HP-Intel 64-bitni dogovor izbacuje AMD Hammer iz igre

Calfornia Supreme Court blokirao objavljivanje informacija o DVD dekodiranju

  • Povezane teme:
10504
10505
10506
10507
10508
10509