Greška

Došlo je do greške.

Čak i budžetski Android Q uređaji će imati disk enkripciju

10.05.2019 16:10 | 0 Software/Web
Čak i budžetski Android Q uređaji će imati disk enkripciju


Najveći broj Android telefona iz gornjeg segmenta, koji su se isporučivali prethodnih godina, su imali disk enkripciju. Do nedavno, Google je proizvođačima omogućavao da preskoče enkripciju na telefonima iz donjeg segmenta koji nisu podržavali hardversku enkripciju, a takođe nisu imali dovoljno jake procesore da enkripciju vrše preko softvera.

Sada Google ističe da će eliminisati ovaj izuzetak. Telefoni koji se budu isporučivali sa Android Q softverom će imati omogućenu enkripciju skladišta, bilo da su u pitanju uređaji iz donjeg segmenta ili premijum modeli sa moćnijim procesorima.

Ranije ove godine, Google je objavio novi metod enkripcije pod nazivom Adiantum, za koji kompanija ističe da može da vrši enkripciju i dekripciju do pet puta brže nego AES-256-XTS.


Pogledajte još: Android 10 Q će imati tamnu temu, podršku za savitljive telefone i 5G


Google je istakao da će telefoni, tableti, televizori i automobilski uređaji, koji se isporučuju uz Android Q platformu, od samog starta vršiti enkripciju podataka. Međutim, istaknuto je da će ovu podršku imati samo novi uređaji koji stižu uz Android Q. Neće biti moguće dobiti disk enkripciju jednostavnom nadogradnjom uređaja na Android Q.

Podrazumevana disk enkripcija je samo jedna od sigurnosnih funkcija koje stižu uz Android Q. Google je dodao podršku za TLS 1.3 za brže i sigurnije internet konekcije, nove alatke za developere koji žele da koriste otiske prsta ili prepoznavanje lica za osiguranje podataka i drugo.

Izvor: Liliputing

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


https://www.benchmark.rs/tag/android-3

Komentari

0 Dodaj komentar

Tor bi mogao pokretati Super Private Browsing mod u Firefoxu

Windows Hello dobio FIDO2 sertifikaciju, kao dodatni korak u odbacivanju lozinki

10504
10505
10506
10507
10508
10509