Greška

Došlo je do greške.

Budući iPhone-i bi mogli implementirati LTPO displej tehnologiju

28.10.2019 18:30 | 0 Mobile
Budući iPhone-i bi mogli implementirati LTPO displej tehnologiju


Displeji su svakako jedan od najvećih potrošača baterije na telefonima i korisnicima se ne savetuje da ne pojačavaju osvetljenje displeja do maksimuma. Zbog ovoga i sve više kompanija prihvata OLED tehnologiju, jer OLED ekrani imaju potencijal da budu efikasniji zato što se individualni pikseli mogu isključiti kada se ne koriste (kao u tamnom modu).

Apple ima ideju kako da poboljša ukupan radni vek baterije, a prema izveštaju kompanija trenutno testira korišćenje niskopotrošne LTPO tehnologije za displeje za buduće iPhone modele.

Pomenuta tehnologija displeja se već koristi u Apple Watch Series 4 i Series 5, a takođe je jedan od razloga zbog kojih Series 5 satovi mogu da se pohvale istim radnim vekom baterije kao i Serija 4 i pored toga što imaju uvek uključen displej.

 

Povezana vest: Apple će se fokusirati na iPhone 11 proizvodnju, umesto na 11 Pro modele


Apple-ov opis tehnologije ukazuje na redizajniranu piksel arhitekturu, koja omogućava da osvežavanje ekrana padne sa 60Hz na 1Hz kada je sat neaktivan. Ostaje da se vidi da li je ovo tačno, a glasine iz prošlosti ukazuju na to da Apple istražuje još neke opcije displeja za buduće iPhone uređaje.

Izvor: Ubergizmo

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Vivo X30, sa 5G podrškom, stiže u decembru

Death Stranding stiže na PC!

10104
10105
10106
10107
10108
10109