Greška

Došlo je do greške.

Budući iPhone-i bi mogli biti u potpunosti vodootporni

21.12.2018 12:40 | 0 Mobile
Budući iPhone-i bi mogli biti u potpunosti vodootporni


Postoji razlika između stepena otpornosti na vodu kod sertifikacije telefona. Postoje uređaji koji su otporni na vodu do određenog stepena, dok su drugi u potpunosti vodootporni. U najvećem broju slučajeva, većina današnjih telefona ima neku vrstu IP zaštite, a nedavno otkriveni patent sugeriše da će Apple zaštitu svojih iPhone modela podići na viši nivo.

Prema patentu, Apple se poigrava sa idejom da više komponenti i portova za iPhone načini otpornim na tečnost ili čak u potpunosti vodootpornim. Na primer, patent opisuje kako neki portovi (Lightning port, USB-C port i drugi) mogu imati vakuumski zapečaćen konektor koji će sprečiti prodiranje vode i oštećenje komponenti.


Pogledajte još: Apple sprema sopstveni modem za buduće iPhone modele


Apple u svojoj prijavi pominje da telefoni postaju sve bitiniji u našim dnevnim životima, a često se koriste u zahtevnim okruženjima, što znači da im može zatrebati još više zaštite nego do sada.

S obzirom na to da se radi o patentu, nije poznato da li Apple ima nameru da ideju pretoči u konkretan proizvod odnosno karakteristiku. Trenutno, iPhone XS i XS Max imaju IP68 rejting, što znači da su otporni na prašinu, prljavštinu i pesak, a takođe mogu da izdrže pod vodom do 30 minuita, na dubini od 1,5 metara.

Izvor: Ubergizmo 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung radi na svojoj verziji Google Camera Night Sight moda

Mortal Kombat 11 PC sistemski zahtevi

10104
10105
10106
10107
10108
10109