Greška

Došlo je do greške.

Budući G-Sync modul displeji će podržavati Adaptive-Sync i HDMI-VRR

25.11.2019 13:50 | 0 Multimedija
Budući G-Sync modul displeji će podržavati Adaptive-Sync i HDMI-VRR


Od početka ove godine, Nvidia je značajno povećala prihvaćenost VRR (variable refresh rate) displeja, omogućivši podršku za DMI VRR i HDMI 2.1 standard, kao i VESA Adaptive-Sync na svojim najnovijim GeForce Grafičkim kartama. Ovaj potez je GeForce korisnicima omogućio širok spektar opcija VRR monitora.

Nvidia sada svoj G-Sync modul omogućava dostupnim i za eksterne standarde, što će ponuditi podršku za HDMI-VVR i VESA Adaptive-Sync. Ovaj potez će dovesti do toga da budući G-Sync monitori (koji uključuju Nvidia G-Sync modul) podržavaju VRR standarde i izvan Nvidijinog ekosistema.

Verovatni razlog ovakvog poteza kompanije Nvidia su konzole. Očekuje se da će konzole naredne generacije podržavati nek formu VRR-a, i Nvidia mora da obezbedi podršku za ovaj deo tržišta kako bi osigurala da G-Sync moduli nastave da se koriste u budućim monitorima.

 

Pogledajte još: Nvidia predstavlja Ampere, prvi RTX 3080 stiže na leto 2020.


Još jedna prednost ovog poteza je to što će Nvidia moći da prodaje svoje monitore sa G-Sync modulima korisnicima AMD i Intel grafičkih komponenti. Nažalost, Nvidia i kompanijini partneri nemaju planove da obezbede podršku za HDMI-VRR i VESA Adaptive-Sync za postojeće G-Sync monitore.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama  | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Intel ulazi na tržište cloud gejminga?

Ujedinjene dve čuvene Galaksije - Samsung Galaxy i Star Wars

10304
10305
10306
10307
10308
10309