Greška

Došlo je do greške.

Buduće Sony kamere na telefonima će pokretati AI

30.05.2018 19:56 | 3 Mobile
Buduće Sony kamere na telefonima će pokretati AI


Kamere na telefonima su u prošlosti bile samo to - kamere. Ukoliko ste želeli da kreirate fotografiju, potrebno je bilo samo da usmerite kameru ka predmetu fotografisanja, pritisnete taster i to je bilo to. Najvećim delom, ovo je način na koji većina smartfon kamera i danas funkcioniše, međutim počinjemo da viđamo sve veći broj kompanija koje se okreću implementaciji veštačke inteligencije (AI) kako bi kamere načinili boljim.

U ovom pravcu razmišlja i kompanija Sony, sudeći prema objavi na Sony Mobile blogu. U objavi, Sony priča o kamerama Sony Xperia XA2 Ultra telefona, koji je prvi put otkriven tokom ovogodišnjeg CES 2018 sajma. Jedna od glavnih karakteristika telefona jeste sistem sa dve prednje kamere.

Kensuke Mašita, veteran kompanije i senior menadžer za Sony kamera tehnologije, je istakao da bi selfi-osposobljeni AI mogao biti na putu u kamera tehnologije budućih Sony telefona. Prema njegovim rečima, kompanija razvija narednu generaciju kamera korisničkog iskustva.

Ovo neće biti prvi put da Sony koristi AI kako bi poboljšao kamere na svojim telefonima, ali šta konkretno dolazeći AI donosi ostaje da se vidi kada budući kompanijini telefoni budu predstavljeni.

Izvor: Ubergizmo

hsv.stoned Član postova: 21480
Na trenutak sam pomislio da sam nekako zalutao u bljuc komentare
slavisaj Član postova: 2925
Huawei leader u inovacijama.

Koliko je OnePlus 6 vodootporan? (video)

Predstavljena nova generacija Nokia 5, Nokia 3 i Nokia 2 pametnih telefona

10104
10105
10106
10107
10108
10109