Greška

Došlo je do greške.

Buduće AR naočare će koristiti microLED displeje

25.12.2018 11:30 | 0 Mobile
Buduće AR naočare će koristiti microLED displeje


Najveći broj AR naočara, još od objave Google Glass modela 2013. godine, je koristio tehnologiju poznatu kao Liquid Crystal on Silicon (LCoS) za svoje displeje. Međutim, druge tehnologije displeja su očigledno bolje za ovakve uređaje.

Prema navodima istraživačkog odeljenja Digitimesa, microLED će postati glavna dipslej tehnologija u budućim AR uređajima. Iako su drugi koristili lasersku projekciju, postoji strah od toga da bi laserski zraci mogli oštetiti vid korisnika AR uređaja.

 

Pogledajte još: Novi Google Glass je tu ali nije za svakoga


Bazirano na izveštaju, AMOLED displeji bi mogli biti glavna konkurencija microLED-u. Međutim, microLED ekrani imaju nižu latenciju, viši kontrast i duži životni vek nego AMOLED. Oni su takođe i do 30 puta svetliji nego AMOLED displeji.

Iako bi mogli biti najbolji izbor za AR naočare, postoje i neke mane kod microLED-ova. Za sada, ovakvi displeji nisu deo masovne proizvodnje, jer su teški za kreiranje. Sa ovim su se suočili i Samsung i Apple, mada glasine sugerišu da Apple trenutno radi na AR naočarama sa novom tehnologijom.

Digitimes očekuje da će se potrošački proizvodi sa Apple microLED tehnologijom pojaviti na tržištu već tokom naredne godine.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Budžetski Nokia telefon primećen sa Snapdragon 439 čipom, 2GB RAM-a

Huawei nadmašio očekivanja svojom žurkom u Štark areni

10104
10105
10106
10107
10108
10109