Greška

Došlo je do greške.

Brzo punjenje na iPhone 8 i iPhone X sporija nego na premijum Android telefonima

03.12.2017 19:00 | 4 Mobile
Brzo punjenje na iPhone 8 i iPhone X sporija nego na premijum Android telefonima


Nova studija koju donosi Tom's Guide, pokazuje da iPhone 8 i iPhone X zaostaju za Android konkurencijom kada su u pitanju sposobnosti brzog punjenja (fast charging).

Test je uključivao uređaje za punjenje koji stižu uz OnePlus 5T, LG V30, Google Pixel 2 i Galaxy Note8 modele. Za iPhone 8 i iPhone X, Tom's Guide je koristio Apple-ov 29-vatni zidni adapter i USB-C to Lightning kabl. Kada je sama "out of the box" podrška u pitanju, Android premijum modeli već su na početku u prednosti.

Prvo, uređaji su testirani tokom perioda punjenja od 30 minuta. OnePlus 5T je predvodio grupu telefona, napunivši se do 59% za pola sata. Drugi je bio LG V30 sa 53 procenta. Na trećem, četvrtom i petom mestu našli su se iPhone X, iPhone 8 i iPhone 8 Plus, sa 50, 49 i 47 procenata.

apple2_28.jpg
Nakon ovoga, punjenje je na telefonima testirano tokom sat vremena. Rezultati su bili slični prvom testu, pa je OnePlus 5T napunjen do 93 procenta, LG V30 do 86 procenata, iPhone X do 81%, iPhone 8 do 80% i iPhone 8 Plus do 79 procenata.

Zanimljivo je da se najnoviji iPhone telefoni sporije pune od nekih kunkurentskih Android telefona, iako kupci moraju da potroše dodatni novac kako bi nabavili uređaje za brzo punjenje svojih novih iPhone modela.

Izvor: Tom's Guide

Dusan K Vip member postova: 2879
Ovo je podatak koji sam po sebi ne znaci mnogo... kolika je autonomija nakon punjenja od pola sata ili sat je nesto sto bi dalo kompletnu sliku.
Perica Ognjenović Neregistrovan korisnik
Mislim da naslov treba da glasi - Google i Samsung su ponovo podbacili! (foto/video), a onda u nastavku da piše sporiji od Apple-a u fast charging opciji koju njihovi telefoni poseduju godinama unazad. Opet počinjete da ličite na Kurir/Blic sa naslovima, a vest puna nepotpunih informacija... Meni je daleko više zabrinjavajuće zašto Pixel i Note 8 ne mogu da napune 50% kapaciteta baterije za 30min, daleko bitnije od punjenja za 1h, nego što je "trula jabuka" par procenata sporija (manje od 10%) od uređaja koji se najbrži puni. Možda ta dva telefona nemaju "quick charger", ali to nigde ne pište. Vest se završava sa "kupci iPhone uređaja su budale, jer moraju da izdvoje dodatni novac za opciju brzog punjena, a ona je sporija od Androida".
Pa vi ste novinari, treba da budete neutralni. Počeo sam da klikćem na ovakve naslove na Benchu da vidim kakav ćete nonsens da napišete.
Nikola Neregistrovan korisnik
Pa tek su ga sad uveli, kod android telefona to je stara tehnologija.

Galaxy X savitljivi telefon stiže naredne godine

Fotografije Galaxy A8+ (2018) telefona

10104
10105
10106
10107
10108
10109