Greška

Došlo je do greške.

Broj korisnika Facebooka po prvi put u padu

05.02.2018 17:57 | 0 Biznis IT
Broj korisnika Facebooka po prvi put u padu


Broj Facebook korisnika, koji aktivno proveravaju popularnu društvenu mrežu svakog dana, doživeo je pad u Severnoj Americi, po prvi put u kompanijinoj istoriji.

Tokom poslednjih nekoliko godina, Facebook korisnička baza u Severnoj Americi je bila stabilna, ali je sada sve manje zainteresovanih za opsesivno pregledanje i ažuriranje statusa, a Facebook će morati da se dodvori internacionalnim korisnicima kako bi održao svoj rast.

Svakako ne treba likovati i razmišljati u pravcu "smrti" ili gašenja servisa, ali svakako ostaje pitanje dokle će ovaj trend pada voditi, ukoliko Facebook nastavi da gubi na broju svakodnevnih korisnika u regularnim intervalima. CNBC ističe da, pored jačanja Snapchata i sve većeg prelaska korisnika na Facebookov Instagram servis, veliki uticaj na aktuelnu situaciju ima i loše pisanje u medijima o Facebooku u poslednje vreme.

Ovo verovatno ne utiče na mlađu populaciju korisnika, ali svakako dosta pogađa starije generacije, posebno u jeku političkih previranja kojih smo svedoci u poslednje vreme i koje ne možemo izbeći čak iako nismo iz Severne Amerike. Facebook je svestan ovih promena i već ulaže dosta napora kako bi promenio mišljenje korisnika - kompanija je najavila menjanje kontrole privatnosti, fokusiranje na ličnije news feedove koji ciljaju na familiju i prijatelje, fokus na relevantnije vesti i donošenje AI podrške u borbi protiv terorizma i nepouzdanih finansijskih reklama.

Ukoliko ove mere ne uspeju da korisnike vrate pod okrilje Facebooka, društvena mreža će morati da nađe način da efektivnije ostvari zaradu na manjoj korisničkoj bazi i da privuče one korisnike koji još uvek odolevaju onome što Facebook nudi.

Tokom trećeg tromesečja, Facebook je imao 185 miliona korisnika u Severnoj Americi, a ova brojka je opala na 184 miliona tokom četvrtog tromesečja. Ipak, i pored pada kompanija je ostvarila zaradu koja je za 1,3 milijarde dolara veća.

Izvor: Alphr

Komentari

0 Dodaj komentar

Otvoreni kod slavi 20. rođendan

Samsung Galaxy S9 će ispraviti glavni problem koji je mučio S8

10604
10605
10606
10607
10608
10609