Bloomberg: Apple razvija AI procesor

Prema izvorima upoznatim sa Apple-ovim planovima, kompanija dizajnira čip fokusiran na veštačku inteligenciju, koji će se koncentrisati na funkcije koje bi sadržale ljudsku inteligenciju

Prema izvorima upoznatim sa Apple-ovim planovima, kompanija dizajnira čip fokusiran na veštačku inteligenciju, koji će se koncentrisati na funkcije koje bi sadržale ljudsku inteligenciju. To će uključiti i prepoznavanje lica i govora.
Apple oseća pritisak da povrati prednost koju je nekada imao u ovom prostoru kada je predstavio ličnog asitenta Siri. Apple trenutno u svojim uređajima koristi i procesor i GPU kako bi rukovao procesima koji koriste AI. Apple bi kreiranjem čipa koji će posebno rukovati AI zadacima mogao da poveća brzinu obrade podataka i sačuva trajanje baterije.
Podsetimo, Qualcomm već ima AI modul ugrađen u Snapdragon 835 čipset, koji trenutno pokreće najjače Android uređaje kao što su Samsung Galaxy S8 i HTC U11. Prema istim izvorima, Apple planira da ponudi third-party developerima pristup čipu, što će im omogućiti da uključe AI funkcije u svoje aplikacije.
Svi 2018 iPhone modeli bi mogli koristiti Samsungove OLED panele
Izvor: Bloomberg
Sve informacije vezane za Apple, možete pogledati na Apple hub-u, na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi