Greška

Došlo je do greške.

BlackBerry OS telefoni više neće raditi nakon 4. januara

03.01.2022 17:27 | 0 Mobile
BlackBerry OS telefoni više neće raditi nakon 4. januara

 

BlackBerry je bio rani lider u industriji pametnih telefona, ali nakon dolaska iPhone-a i nebrojenih Android uređaja, kompanija je brzo zaostala u tržišnom udelu. BlackBerry je na kraju prebacio svoje telefone na Android, počevši od BlackBerry Priv iz 2015. godine, ali je kompanija još neko vreme zadržala svoj mobilni operativni sistem u funkciji. Međutim, serveri koji održavaju BlackBerry OS u životu se konačno isključuju ove nedelje.

BlackBerry je prvi put najavio još u septembru 2020. da će njegove stare usluge prestati da rade 4. januara 2022, a kako je istakla Phone Arena, datum gašenja je skoro stigao. Prvobitna izjava glasi: „uređaji koji koriste BlackBerry 7.1 OS i raniji softver, BlackBerry 10 softver i BlackBerry PlayBook OS 2.1 i starije softvere preko veze operatera ili Wi-Fi više neće pouzdano funkcionisati“ nakon 4. januara, piše XDA-Developers.

 

Pogledajte još: Xiaomi Black Shark 4S Pro zadržava AnTuTu naslov najbržeg i u decembru

BlackBerryjevi uređaji na Androidu, kao što su KeyOne, Key2 i Key2 LE, nastaviće da funkcionišu kao i sada (iako većina njih ne dobija bezbednosna ažuriranja). Međutim, svi uređaji koji koriste sopstveni operativni sistem kompanije izgubiće pristup BlackBerry Protect-u, BlackBerry Password Keeper-u, BlackBerry ID-u, porukama sa PIN-a na PIN uređaja, hostovanim adresama e-pošte i skoro svemu ostalom što se oslanja na spoljne servere. Takođe nije garantovano da će pristup hitnim pozivima nastaviti da funkcioniše, ali s obzirom na to da većina operatera migrira na VoLTE, ionako će prestati da radi (ako već nije).

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


iPhone 14 Pro će doći sa kamerom u obliku pilule

Predstojeći AirPods Pro bi mogao da doživi veliki redizajn sa lossless audio podrškom

10104
10105
10106
10107
10108
10109