Greška

Došlo je do greške.

BlackBerry odustaje, razvoj hardvera prepušta partnerima

28.09.2016 21:54 | 0 Biznis IT
BlackBerry odustaje, razvoj hardvera prepušta partnerima

Prošle nedelje pojavili su se ozbiljniji nagoveštaji da bi BlackBerry mogao napustiti tržište sa telefonima, a kako se sada ispostavlja, ove glasine su se obistinile. Tokom najnovijeg finansijskog izveštaja, kanadska kompanija je zvanično objavila da prestaje sa razvojem hardvera. Prema navodima Džona Čena, CEO-a kompanije BlackBerry: "Kompanija planira da prekine sav interni razvoj hardvera i prepustiće tu funkciju spoljnim partnerima. Ovo će omogućiti smanjenje investiranja kapitala i fokusiranje na povraćaj investicija".  

Ove informacije dolaze nakon što je BlackBerry objavio dvoju tromesečnu zaradu, koja pokazuje neto gubitak od 372 miliona dolara i gubitak u zaradi od 334 miliona dolara.

Treba istaći da BlackBerry neće u potpunosti napustiti tržište telefona, već da kompanija samo okončava sopstveni razvoj hardvera. Budući BlackBerry telefoni će biti kompanijini samo po imenu, ali će ih kreirati druge kompanija koje su licencirale brend. Ovo je slično onome što će Nokia raditi, i ono što Google već godinama uspešno radi sa svojim Nexus telefonima i tabletima.

Čen ističe da veruje da će BlackBerry nastaviti da živi, ali će se sada fokusirati na softver. "Naša finansijska osnova je jaka i naše fokusiranje na softver će preovladati", istakao je on.

Izvor: Neowin

Komentari

0 Dodaj komentar

Apple pojačava porudžbine komponenti za iPhone 7

Forza Horizon 3: poređenje PC i Xbox One verzija (video)

10604
10605
10606
10607
10608
10609