Greška

Došlo je do greške.

BlackBerry prodaje mobilne patente u vrednosti od 600 miliona dolara

02.02.2022 10:10 | 0 Biznis IT
BlackBerry prodaje mobilne patente u vrednosti od 600 miliona dolara

 

BlackBerry je prodao 90 patenata Huaweiju pre godinu dana, a sada je kompanija objavila ugovor od 600 miliona dolara za prodaju još više patenata vezanih za mobilne uređaje, razmenu poruka i bežično umrežavanje.

Prodaje se Catapult IP Innovations. Sa sedištem u Delaveru, koji je je formiran posebno da drži BlackBerry patente. Novac je podeljen na 450 miliona dolara u gotovini i menicu od 150 miliona dolara.

Takođe, kao deo ugovora, BlackBerry će zadržati licencu za korišćenje patenata. Kompanija kaže da to neće uticati na korisnike koji koriste njene usluge. Međutim, neki zaposleni u BlackBerry-ju će se preseliti u Catapult.

Kao rani pionir u bežičnoj razmeni poruka, BlackBerry je doprineo velikim inovacijama i poseduje vredne patente. U svakom slučaju, u jednom trenutku njegov portfolio je procenjen na 2-3 milijarde dolara (ili čak 4-5 milijardi dolara u slučaju nadmetanja). Kompanija je koristila neke od svojih BBM patenata da tuži Facebook, Instagram i WhatsApp još 2018. godine, dokazujući njihovu vrednost.

 

bbfon.jpgKako javlja GSM Arena, prodaja nije gotova stvar, savezna vlada Kanade će proučiti detalje kako bi „osigurala da će oni verovatno imati neto korist za kanadsku ekonomiju i da neće predstavljati rizik za našu nacionalnu bezbednost“. Kanada zadržava određenu kontrolu nad patentima jer je Third Eye Capital iz Toronta pomogao Katapultu da obezbedi veliki deo svog finansiranja. Posao je aktivan od 2020. godine i očekuje se da će biti potrebno do sedam meseci da se zaključi.

Nije jasno šta, ako išta, to znači za Onward Mobility, koja pokušava da ponovo pokrene BlackBerry brend sa novim 5G telefonima, iako bez pomoći samog BlackBerryja (kao što je TCL imao na početku).

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Ampere je veliki, ali NVIDIA GH100 Hopper bi mogao biti najveći GPU ikada

Sva tri Galaxy Tab S8 tableta navedena u Evropi, poznate i cene

10604
10605
10606
10607
10608
10609