Greška

Došlo je do greške.

Bithumb blokira trgovinu kriptovalutama u 11 zemalja, na listi i Srbija

29.05.2018 14:33 | 0 Biznis IT
Bithumb blokira trgovinu kriptovalutama u 11 zemalja, na listi i Srbija


Nakon povećanog nadzora regulatornih tela, menjačnice kriptovaluta sve više počinju da preduzimaju ekstremne mere zaštite svog poslovanja. Nakon Bitfenixa i Poloniexa, sada je i Bithumb odlučio da preduzme dodatne mere kako bi se uskladio sa AML (anti-money laundering) zakonima koji sprečavaju pranje novca.

Bithumb, koji je peta najveća menjačnica kriptovaluta, je odlučio da zabrani korišćenje svoje platforme u 11 zemalja. Zemlje, koje su banovane uključuju Iran, Etiopiju, Irak, Srbiju, Šrilanku, Trinidad i Tobago, Tunis, Vanuatu, Jemen i Siriju.

Sve navedene zemlje su na NCCT listi nekooperativnih zemalja ili teritorija FATF internacionalne organizacije koja se bori protiv pranja novca. NCCT predstavlja listu zemalja za koje FATF veruje da nemaju kvalitetne zakone koji bi sprečili pranje novca na globalnom nivou.

Južnokorejska menjačnica želi da osigura poštovanje AML zakona ove zemlje. Lokalne vlasti su u januaru ove godine sprovele raciju kancelarije za razmenu kriptovaluta, na osnovu optužbi za utaju poreza, ali nisu izrečene nikekave kazne. Prijavljeno je samo da su vlasti istraživale neregularnu razmenu kriptovaluta i vršile proveru svojih AML evidencija.

Pored Južne Koreje, regulatorni organi u zemljama širom sveta zaoštravaju pravila kada je trgovina kriptovalutama u pitanju.

Američko ministarstvo pravde navodno istražuje manipulacije na tržištu kriptovaluta, dok indijske vlasti planiraju i naplatu poreza na dobit od 18 procenata za trgovinu digitalnim valutama.

Ipak, postalo je vidljivo da dolazi do zaokreta - od potpune zabrane kriptovaluta došli smo do situacije da ovaj segment sve više počinje da se reguliše zakonom, što svakako predstavlja dobru vest za entuzijaste na tržištu kriptovaluta.

Izvor: TheNextWeb

 

Komentari

0 Dodaj komentar

EA Sports predviđa ovogodišnjeg pobednika Svetskog prvenstva u fudbalu

Cooler Master predstavlja MasterCase H500M kućište

10604
10605
10606
10607
10608
10609