Greška

Došlo je do greške.

Bitcoin u rastu od 20% nakon velike, misteriozne kupovine kriptovalute

03.04.2019 16:10 | 5 Biznis IT
Bitcoin u rastu od 20% nakon velike, misteriozne kupovine kriptovalute


Bitcoin je ostvario rast vrednosti od 20 procenata na tržištu, prelazeći vrednost od 5000 dolara po prvi put još od sredine novembra. Tokom jučerašnjeg dana, popularna valuta se stabilizovala na oko 4800 dolara, što je i dalje 16% više u odnosu na april prošle godine.

Bitcoin je stigao do vrednosti od oko 20.000 dolara krajem 2017. godine, međutim tokom prošle godine cena kriptovalute je doživela kolaps, dok su trgovinom dominirali manji fondovi i firme koje posluju sa kriptovalutama.

Najnoviji rast popularne digitalne valute je verovatno podstaknut misterioznom porudžbinom u vrednosti od 100 miliona dolara, koja je sprovedena preko Coinbase i Kraken menjačnica iz SAD, kao i Bitstampa iz Luksemburga. Analitičari nisu bili u stanju da objasne motiv iza ove misteriozne kupovine Bitcoina.

 

Pogledajte još: Bitkoin nastavlja strmoglavi pad


Sa rastom vrednosti Bitcoina, tokom samo sat vremena je obavljeno preko šest miliona trgovanja kriptovalutama, što je tri do četiri puta više od uobičajenog. Porudžbine su uglavnom koncentrisane na teritoriji Azije.

Povećanje cene Bitoina je sa sobom povuklo i rast vrednosti drugih, "alternativnih" kriptovaluta, kao što su Ethereum i XRP, koji su ostvarili rast od 10 procenata.

Izvor: Reuters

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Demius Users postova: 455
Sve moj do mojega... Pardon, sve crypto stručnjak do eksperta...
Censored Član postova: 1466
--- link ---
morbius Vip member postova: 4376
Od svih mojih opklada na cenu kripta, ova se neočekivano pokazala kao najunosnija. Neverovatno kako ovce nikada ne nauče, čim krene pump, odmah potrče da kupuju. Nije im čak bilo sumnjivo što je bull krenuo 1. aprila. U svakom slučaju, hvala na džabe parama.
crna ovca Neregistrovan korisnik
Na rast BTCa od 20% skočila i vrednost ETH i XRP 10% !?? Za to vreme LTC skočio preko 35% i ni da se pomene (iako mu vrednost skače konstantno već 3 meseca i za to vreme utrostručio vrednost)...Promocija onih od kojih imaš samo koristi nije novinarstvo pa stoga pre nego prenesete neku vest potrudite se malo da budete i objektivni sagledavajući kompletnu sliku sa berzi...

Google potvrdio rad na Pixel 4 liniji, koja stiže uskoro

FCC sertifikovao Samsung Galaxy A20e

10604
10605
10606
10607
10608
10609