Greška

Došlo je do greške.

Bitcoin u padu nakon krađe kriptovaluta u vrednosti od 40 miliona dolara

12.06.2018 10:46 | 13 Biznis IT
Bitcoin u padu nakon krađe kriptovaluta u vrednosti od 40 miliona dolara


Nije retka pojava da menjačnice kriptovaluta budu hakovane, a gubici se neretko mere u desetinama miliona dolara. Kada god se nešto ovakvo desi cena Bitcoina ostvari nagli pad. Upravo se ovo desilo nakon što je Coinrail, menjačnica iz Južne Koreje, potvrdila da je hakovana i da su hakeri odneli tokene i altcoine u vrednosti od 40 miliona dolara.

Ovo je imalo uticaja i na vrednost Bitcoina, koji je imao pad na nešto preko 6500 dolara. U trenutku pisanja vesti, vrednost Bitcoina iznosi oko 6850 dolara. Bitcoin je već izgubio preko 50 procenata svoje vrednosti tokom prethodnih nekoliko meseci, nakon što je krajem prošle godine vredeo rekordnih 19.000 dolara.


April je bio najbolji mesec za Bitcoin tokom 2018. godine


Coinrail u svom saopštenju nije otkrio kako je hakovanje obavljeno, ali se zna da ukradeni tokeni uključuju NPER, NPXS i ATX. Menjačnica sada istražuje sistem i ističe da je sav kriptonovac, koji je bio izložen, zamrznut dok su druge kriptovalute uskladištene u cold walletima.

Izvor: Ubergizmo

morbius Vip member postova: 4373
Cene kriptoa su još uvek komično naduvane, odjeci prošlogodišnje Bittrex/Tether Inc. manipulacije cena zbog koje će neko da odrobija. EOS vredi 10 milijardi dolara, a tek sad je dobio svoj blockchain. Cardano je vredeo 5 milijardi kada je imao samo proof of concept. Da umreš od smeha.
Nema tu nikakve budućnosti u kriptu (osim ako ne bude neke globalne hiperinflacije, a neće je biti). Nekog smisla možda jedino imaju valute namenjene posredovanju u transferima novca. BTC samo može ide gore-dole u istom opsegu, suviše vredan da propadne kao sredstvo klađenja, generalno bezvredan kao sredstvo plaćanja. I zato kad BTC padne na oko 6,5k, ja nakupujem neki od solidnijih altcoina, sačekam da BTC prebaci 9k i prodam sve, stavim dupli novac u džep. Dvaput sam to uradio ove godine, sad ću i treći. Oni koji veruju u dugoročnu budućnost BTC-a će samo hodlovati sebe u bankrot.
enterthevoid Users postova: 446
Citiram korisnika: perafilozofMa sigurno... Wallstreet potroši za ručak mesečno više nego što je vrednost celokupnog tržišta kriptovaluta. Cena pada zato što ljudi shvataju da sve to nema ama baš nikakvu svrhu u njihovim životima. Kao svaka zaboravljena igračka.
Svrhu ima itekako ali jos nije siroko u primeni iz gomile razloga.
Tako tako, samo neka pada, eto rx vege već za 520 evra, pašće to još.
Ako ti treba za igranje igrica, playstation je puno bolje resenje.
Shone Neregistrovan korisnik
Sve mi nesto zao mnogo... not...
bombaš Član postova: 2483
Citiram korisnika: rAMAČemu nervoza?
Nervoza? Možda kod nekih, koji gledaju kratkoročno... po njima i po onima koji ne poznaju materiju, sahrana je održana još pre par god.
Precise Član postova: 592
Tako tako, samo neka pada, eto rx vege već za 520 evra, pašće to još.

Facebook Memories vas podseća na trenutke koje ste delili u prošlosti

Apple zabranio rudarenje kriptovaluta na iPhone i iPad uređajima

10604
10605
10606
10607
10608
10609