Greška

Došlo je do greške.

Bitcoin i Ethereum već nekoliko dana u minusu, ostale kriptovalute nestabilne

05.04.2022 18:20 | 0 Biznis IT
Bitcoin i Ethereum već nekoliko dana u minusu, ostale kriptovalute nestabilne

 

Bitcoin i Eter su pretrpeli pad do ponedeljka, iako podaci o prilivu i odlivu sugerišu da bi novi skok mogao da se javi u drugoj polovini nedelje. Što se tiče vrednosti, čini se da je najpopularnija svetska kriptovaluta pala u ponedeljak, a ipak je uspela da zabeleži rast do utorka popodne. U vreme pisanja, vrednost Bitkoina je porasla za 1,38 odsto, nakon što je zabeležen pad od 3,05 odsto do četvrtka.

Na globalnim berzama, cena bitkoina se približava vrednosti od 47.000 dolara na 46.730 dolara i dobija na vrednosti 0,89 odsto u poslednja 24 sata.

Eter, druga po veličini kriptovaluta na svetu, imala je sličan pad u ponedeljak, uz malu promenu u koja je usledila rano u utorak. U trenutku objavljivanja, Eter je procenjen na 3,674 dolarana, dok vrednosti na globalnim berzama vide vrednost kriptovalute na 3,528 dolara, gde je zabeležio pad od 3,78 procenata u poslednja 24 sata.

Podaci CoinGecko otkrivaju da je vrednost kriptovalute porasla za više od 6 procenata tokom protekle nedelje i više od 32 procenta u vrednosti od početka marta.

Praćenje cena kriptovaluta otkriva prilično pomešanu sliku sa dobicima i manjim gubicima. Globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta je porasla za 0,83 odsto u poslednja 24 sata.

 

Ako ste propustili: Crypto raste dok Rusija razmišlja da li da ga prihvati za plaćanje nafteShiba Inu i Dogecoin su imale prilično pozitivne rezultate u poslednja 24 sata. Dogecoin je trenutno procenjen na 0,16 USD nakon povećanja od 4,62 procenta u poslednja 24 sata, dok je Shiba Inu procenjen na 0,000028 USD, što je povećanje za 0,03 procenta u odnosu na prošli dan.

Sveži podaci otkrivaju da su usred pozitivnog meseca koji je mart bio za oporavak Etera na kripto tržištu, rudari Ethereuma uspeli su da ostvare ukupno 1,29 milijardi dolara prihoda tokom prošlog meseca. Iako je to još uvek daleko od rekordnog nivoa zabeleženog u novembru prošle godine, ovo je pozitivan znak za rudare koji su pretrpeli nekoliko teških meseci tokom zimskog perioda, piše NDTV.

U međuvremenu, kompanije na američkoj berzi koje deluju kao čuvari kriptovaluta u ime svojih korisnika trebalo bi da obračunaju tu imovinu kao obaveze i da upozore investitore na povezani rizik, navela je američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) u nedavno objavljenom računovodstvenom biltenu. Novo uputstvo koje ima za cilj da posebno istakne potencijalne rizike ulaganja u kriptovalute za klijente primenjivaće se na tradicionalne firme kao što su banke ili maloprodajni brokeri koji čuvaju kriptovalute za svoje klijente ili pružaju druge povezane usluge, kao i na kripto berze.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Skoro 17% korisnika Steam-a preferira Windows 11, desetka ubedljivo dominira

Doživite nezaboravno iskustvo mobilne kamere uz Huawei nova 9 SE

10604
10605
10606
10607
10608
10609