Bez Red i Sony kamera u nominaciji za oskara, Canon jedini preti Arri kamerama

Interesantan prikaz pokazuje koje su kamere i druga oprema korišćene za snimanje filmova koji su kandidati za oskara. Interesantno je da se na ovoj listi ne nalazi ni jedna Red kamera, čiji je brend možda i najpoznatiji (makar iz ugla laika) u filmskom svetu. Da lista bude još čudnija “potrudio” se i

Interesantan prikaz pokazuje koje su kamere i druga oprema korišćene za snimanje filmova koji su kandidati za oskara. Interesantno je da se na ovoj listi ne nalazi ni jedna Red kamera, čiji je brend možda i najpoznatiji (makar iz ugla laika) u filmskom svetu. Da lista bude još čudnija “potrudio” se i Sony, koji se nije našao na ovoj listi, uprkos jakom filmskom odeljenju i nemalom broju poznatih filmova snimljenih Sony kamerama. Ovom listom, kao što je očekivano, apsolutno dominiraju Arri kamere, bilo u digitalnom ili analognom formatu. Arri kamere su pravi pokazatelj da kod profesionalaca same specifikacije nisu dovoljne, ukoliko oprema ne uliva posebno poverenje i ne daje određeni “šmek.” 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi