Greška

Došlo je do greške.

Besplatne serije na YouTube? Može!

24.03.2022 13:00 | 0 Software/Web
Besplatne serije na YouTube? Može!

 

Pre samo nedelju dana, Google je izdejstvovao ukidanje YouTube Vanced-a, popularnu aplikaciju koja je omogućavala korisnicima da uživaju u sadžaju sa ove društvene mreže, ali bez reklama i sponzorisanih poruka. Naravno, ovakav potez doveo je do velikog nezadovoljstva među korisnicima ove aplikacija, ali Google je lupio šakom o sto, a tvorci Vanced aplikacije bili primorani da istu uklone sa svih kanala za download. Trajaće Vanced još neko vreme, ali kada istekne podrška, to će biti kraj.

Sada, čini se da kompanija Google pokušava na neki način da se iskupi za ovaj potez (ili je ovaj potez bio neophodan da se pusti u rad novi servis), pa su odlučili da korisnicima svoje društvene mreže YouTube ponude više od 4.000 hiljade besplatnih epizoda nekih od veoma popularnih televizijskih serija, poput Hell’s Kitchen, Heartland, Andromeda, i mnogih drugih. Pored besplatnog sadržaja, ovo bi mogao biti i prvi ozbiljniji iskorak ove kompanije u streaming vode.

Kako piše Hot Hardware, za sada na YouTube-u se može pogledati više od 1.500 licenciranih filmova, koji su postali dostupni 2018. godine, a skorašnji dodatak preko 4.000 epizoda televizijskih serija samo dodatno proširuje biblioteku besplatnog filmskog i TV sadržaja na ovoj društvenoj mreži.

 

YoutubeTV.jpgStatistika govori da više od 85% domaćinstava u SAD-u ima pretplatu na jedan ili više servisa za streaming sadžaja, dok 18% domaćinstava koristi i neku od besplatnih streaming aplikacija koja prihod ostvaruje kroz prodaju oglasa.

Dakle, YouTube želi da ovim potezom nađe put do još većeg broja korisnika, pogotovo u kategoriji onih koji bi želeli dozu besplatnog sadržaja, a ne smeta im da tokom epizode omiljene serije ili filma pogledaju i nekoliko reklama.

Uz ovih 4.000 epizoda, YouTube uvodi i nov način navigacije kroz ove besplatne sadržaje, kao i novi dizajn za banere. Kako kažu iz kompanije Google, “Novi vizuelni ugođaj i meniji pomoći će korisnicima da lakše pronađu svoje omiljene sadržaje, a korisnici će moći da odluče da li žele da ih iznajme ili gledaju sa reklamama”. Dakle, besplatno, ali sa nepoznatim brojem reklama, a ko želi da se klati…

Neko bi rekao okruglo pa na ćoše, što svakako zvuči kao modus operandi današnjih megakorporacija. Za sada, čini se da je ovaj dodatak za YouTube dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a nije poznato kada će se pojaviti i na drugim lokacijama.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Apple M1 Ultra ni blizu AMD Threadripper Pro 5995WX

Black Shark 5 biće lansiran 30. marta, stiže i Pro model

10504
10505
10506
10507
10508
10509