Greška

Došlo je do greške.

Besplatan AMD Ryzen APU za one koji imaju problema sa flashovanjem firmware-a

18.02.2018 20:21 | 4 Hardver
Besplatan AMD Ryzen APU za one koji imaju problema sa flashovanjem firmware-a


AMD-ovi dugo očekivani Ryzen + Vega APU čipovi su objavljeni ranije ove nedelje i prilično su pozitivno prihvaćeni. Međutim, neće svim korisnicima biti lako da iskoriste prednosti koje Ryzen 5 2400G i Ryzen 3 2200G donose.

Brzina memorije je bitna za čipove, a aktuelne ceme DDR4 RAM-a bi mogle sprečiti mnoge korisnike da u potpunosti iskoriste sve prednosti novih APU-ova. Pored ovoga, iako su novi AMD APU čipovi prirodno kompatibilni sa AM4 matičnim pločama, korisnici će morati da urade firmware za matične ploče kako bi podržali nove čipove.

Ovakav zahtev nije novina u industriji i sve što je potrebno da korisnik uradi jeste da izabere najjeftiniji procesor koju njihova ploča može da podrži kako bi odradili potrebni firmare flash. Ovo naravno može biti problematično za one korisnike koji imaju manji budžet.

Ali AMD je odlučio da ovde priskoči u pomoć. Kompanija je na svojoj stranici za podršku objavila da će korisnicima slati "boot kit" kako bi im pomogla u flashovanju firmwarea. Ovaj paket sadrži osnovni minimum koji je potreban za dovođenje sistema u normalu - dvojezgarni A6-9500 APU.

Ipak, postoji mala začkoljica - korisnici su u obavezi da pošalju procesor nazad kada završe sa njegovom upotrebom. Svejedno, AMD-ov potez je fokusiran na korisnike i sigurno će biti dobro prihvaćen među zajednicom AMD fanova.

Oni koji žele da iskoriste prednosti ove AMD-ove ponude i boot kita koji kompanija nudi, potrebno je da posete "AMD Warranty" stranicu i popune formular. U polje za "Problem Description" potrebno je uneti "boot kit required". Nakon što AMD primi zahtev korisnika, poslaće boot kit bez troškova isporuke.

Izvor: AMD

newpc Novi član postova: 141
Ne vidim zašto se od svega ovoga pravi tolika pompa. Reč je o flash-ovanju uobičajenog EEPROM-a.
Pozove se najbliži TV servis i dogovori vreme, odnese se ploča i fajl sa firmware-om na USB i za 10-tak minuta sve je završeno. Cena usluge je možda nekih 1000-1500 dinara i gotovo je odmah, što je daleko isplativije i brže nego ulaziti u igre sa raznim servisima ili popunjavanje raznih formulara i carinskih deklaracija, primanja i vraćanja nekog već kompatibilnog APU-a direktno od strane AMD-a...
Orchard Novi član postova: 882
treba ti serial i ostali podaci da bi i otvorio ticket...ne kazem da ne moze i to da se izmuva ali bar ima nade da mozda steta ako je i bude bude na minimumu...ono sto je meni nejasno sto je toliko tesko proizvodjacima da ubace mogucnost da ploca povuce bios sa usb-a?to je bilo jos za vreme pentium trojki,asus ima ali naravno na skupljim plocama...
ppredrag Član postova: 4487
Naci ce se uvek neki klosar da uk...a dobru inicijativu.

LibreOffice 6.0 preuzet milion puta

Istraživači pronašli nove načine eksploatacije Meltdown i Spectre bagova

10203
10205
10206
10207
10208
10209