BenQ ima i monitor za profesionalne fotografe

Nakon što je juče predstavila novi monitor, namenjen profesionalnim gejmerima, kompanija BenQ danas donosi još jedan model - ovoga puta namenjen profesionalnim fotografima.

Nakon što je juče predstavila novi monitor, namenjen profesionalnim gejmerima, kompanija BenQ danas donosi još jedan model – ovoga puta namenjen profesionalnim fotografima. BenQ SW271 je 27-inčni 4K UHD monitor, sa podrškom za industrijski standardne HDR10 funkcije i napredne performanse boja za fotografe. Monitor pokriva 99% Adobe RGB i 100% sRGB i Rec. 709 paleta boja. Tu je i ultimativna preciznost u bojama za Delta E≦2 performanse, sa 10-bitnim IPS panelom i naprednom 14-bit 3D lookup tabelom (LUT).Karakteristike boja na BenQ SW271 monitoru se mogu kalibrisati hardverski uz pomoć X-Rite ili Datacolor kalibratora i BenQ Palette Master Element softvera za kalibraciju. Opremljen USB Type-C konekcijom, SW271 koristi samo jedan kabl za kalibraciju i prenos videa.Adobe RGB, sRGB, kao i Black and White modovi se automatski mogu uključivati i prebacivati uz ekskluzivni “Hotkey Puck”. Pored ovoga, GamutDuo Mode omogućava simultane picture-by-picture radnje u dva različita opsega boja.Izvor: Guru3D

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi