Greška

Došlo je do greške.

Benchmark testovi za Alder Lake procesore ukazuju na 3GHz radni takt

25.02.2021 11:40 | 0 Hardver
Benchmark testovi za Alder Lake procesore ukazuju na 3GHz radni takt


Pojavio se Geekbench 5 listing za Intelovu Alder Lake platformu, koji nam nudi uvid u velika jezgra procesora. Alder Lake-S će biti Intelov prvi hibridni x86 desktop procesor.

Za sada, dostupne informacije o platformi su poprilično zbunjujuće. Alder Lake-S implementira miks velikih Golden Cove i malih Gracemont jezgara, što nudi potencijalne mogućnosti za različite konfiguracije. Za sada smo saznali da bi Alder Lake-S mogao imati do 12 različitih verzija (kako pokazuje ažuriranje za Linux drajvere).

Procesor sa Geekbench 5 testa je radio na platformi sa dolazećim LGA1700 podnožjem. Alder Lake-S bi trebalo da podržava i DDR4 i DDR5 memoriju.

Alder Lake-S ima osam jezgara i 16 threadova, što sugeriše da je testiran samo sa velikim Golden Cove jezgrima, jer Gracemont jezgra nemaju Huper-Threading podršku. Procesor sa testa beleži 3GHz osnovni i boost takt, ali moguće je da je to zbog toga što je u pitanju inženjerski primerak. Raniji Alder Lake-S čip se pojaviosa 4GHz boost taktom, ali je imao 16 jezgara.

 

Pogledajte još: Intel je najavio Tiger Lake H seriju za laptopove, Alder Lake


Nažalost, Geekbench 5 listing ne otkriva previše značajnih detalja o performansama Alder Lake-S čipa, tako da nije poznato kako gde se nalazi u CPU Benchmark hijerarhiji.

Alder Lake, koji je zasnovan na Intelovom 10nm Enhanced SuperFin procesu, će se u masovnoj proizvodnji naći tokom druge polovine godine. Podržavaće LGA1700 matične ploče sa 600-serijom čipova, kao i DDR5 memoriju.

Izvor: TomsHardware

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Huawei pametni satovi sada podržavaju aplikacije svih developera

Exynos 2200 čip, sa AMD GPU-om, bi se mogao pojaviti u laptopovima tokom ove godine

10203
10205
10206
10207
10208
10209