Barton u Vapochillu...

Sajt Hardware Zone je testirao AMD-ov procesor sa Barton jezgrom u jednom od najpopularnijih kućišta današnjice - Vapochillu PE. Ovo kućište u stvari predstavlja specijalni sistem hlađenja (praktično zamrzivač), koji omogućava da vaš CPU radi na temperaturama ispod - 25 stepeni Celzijusovih. Procesor koji se našao na testu je Athlon XP 2

Sajt Hardware Zone je testirao AMD-ov procesor sa Barton jezgrom u jednom od najpopularnijih kućišta današnjice – Vapochillu PE. Ovo kućište u stvari predstavlja specijalni sistem hlađenja (praktično zamrzivač), koji omogućava da vaš CPU radi na temperaturama ispod – 25 stepeni Celzijusovih. Procesor koji se našao na testu je Athlon XP 2800+, naravno Barton jezgro, sa 512 KB L2 keša. CPU prvobitno testiran sa vazušnim hlađenjem, da bi nakon toga bio testiran u Vapochillu. Krajnji overclock i nije bio toliko sjajan – CPU je radio na 2483 MHz, a poznato je da su neki T-bred modeli išli daleko više (čak i u našoj zemlji) i to sa vazdušnim hlađenjem. Performase novog Athlona i nisu bile preterano sjajne – i dalje je u većini testova (na default setovanjima) prilično zaostajao za Intelovim Pentium 4 procesorom na 3.06 GHz (sa HT tehnologijom), dok je pobedu (i to sa malom razlikom) odneo uglavnom pri radu na pomenutih 2483 MHz.
Kad se saberu svi utisci, očigledno je da AMD mora još dosta toga da uradi da bi stigao Intela. Teško je da CPU od nešto preko 2 GHz može da parira procesoru koji je za čitav gigaherc brži od njega. Čak i sa tako ekstremnim overclockingom, Barton nije pokazao neke fenomenalne rezultate. Ipak, cena jeste na njegovoj strani, ali kada se pogleda da je test rađen sa hlađenjem od 530 engleskih funti, definitivno treba sačekati novu 64-bitnu generaciju AMD procesora, koja bi trebala da se ravnopravno nosi sa Pentium 4 procesorima.
Izvor : Hardware Zone

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi