Greška

Došlo je do greške.

Baidu će pobediti Google na polju autonomno upravljivih vozila

23.11.2017 16:58 | 0 Biznis IT
Baidu će pobediti Google na polju autonomno upravljivih vozila
 
Analitičari situacije na globalnom tržištu su ukazali na činjenicu da bi kineska kompanija Baidu mogla da postigne veoma veliki uspeh na tržištu autonomno upravljivih vozila. Zahvaljujući naprednim tehnologijama i jedinstvenom Baidu algoritmu, poslovnim vezama i snažnoj podršci kineske vlade, Baidu bi mogao lako da postane do 2025. godine vodeća svetska kompanija na polju tehnologije autonomno upravljivih vozila sa tržištem vrednim preko 100 milijardi US$.
 
Tehnologija samostalno upravljivih vozila koje razvijaju Google, Uber, Tesla i druge svetski poznate automobilske kompanije napreduju u pravcu testiranja i primene na javnim putevima, što je sledeća granica izazova koja stoji pred automobilskom industrijom. Međutim, ove kompanije će zbog ograničenog pristupa kineskom tržištu teško napraviti ikakav rezultat u najmnogoljudnijoj zemlji sveta kao potencijalno važnom i velikom tržištu.
 
Jezgro poslovne aktivnosti kompanije Baidu je online reklamiranje i nakon negativnog trenda koji ih je zadesio tokom prošle godine u oblasti medicine, ova kompanija traži sledeću šansu identifikujući veliko tržište upravo u oblasti samoupravljajućih vozila. Obzirom da se druge aplikacije koje koriste veštačku inteligenciju, kao što su Baidu-ov DuerOS glasovni asistent i servis za automatizovane vesti, suočavaju  sa sve oštrijom konkurencijom na matičnom, kineskom tržištu - poslovni upliv u novu oblast postaje sve izvesniji za Baidu dobrim delom i zbog toga što mnoge kompanije u Kini raspolažu velikim tehničkim potencijalom i naprednim uslugama za podršku.

Komentari

0 Dodaj komentar

Renderi zaštitne maske otkrivaju dizajn Samsung Galaxy A5 (2018) telefona

Koliko je zaista brz mobilni AMD Ryzen?

10604
10605
10606
10607
10608
10609