Greška

Došlo je do greške.

Ažuriranje za Windows 10 na jesen 2021. donosi UI poboljšanja, podršku za Android aplikacije

26.11.2020 09:58 | 0 Software/Web
Ažuriranje za Windows 10 na jesen 2021. donosi UI poboljšanja, podršku za Android aplikacije

 

Windows bi mogao da dobije Android aplikacije u Microsoft Store-u sledeće godine, sugeriše novi izveštaj. Ako je tačno, ovo bi mogla biti velika promena koju bi Microsoft uveo kako bi popunio jaz između aplikacija i računara. Ovo se dešava ubrzo nakon predstavljanja Apple M1 laptopa, u kojem je proizvođač iPhone-a rekao da će iOS aplikacije raditi na novim prenosnim računarima. Izveštaj tvrdi da Microsoft želi da sledeće godine predstavi nove velike funkcije sa jesenjim ažuriranjem za Windows 10, uključujući osveženi savremeni korisnički interfejs. Izveštaj se takođe odnosi na Windows 10X i moguću novu uslugu strimovanja aplikacija na kojoj Microsoft možda radi.

Windows Central se poziva na izvore u izveštaju u kojem se kaže da će Windows 10 dobiti ogromno ažuriranje 2021. godine, donoseći osveženi korisnički interfejs koji je „moderan i dosledan“. Jedna od ključnih promena takođe uključuje dolazak Android aplikacija u Microsoft Store na Windows 10. Izveštaj tvrdi da se podrška za Android aplikacije može pojaviti u skorijem vremenskom okviru, 2021. godine, i da je detalja u vezi s tim trenutno malo. U svakom slučaju, ovo će dovesti računare sa operativnim sistemom Windows 10 u direktnu konkurenciju sa Chromebook-ovima koji mogu istovremeno da pokreću Android aplikacije i Linux pakete simultano.

Pogledajte još: Microsoft počinje sa automatskom nadogradnjom Windows 10 1903 verzije na 1909

Dalje, izveštaj kaže da Microsoft želi da isporuči x86 64-bitnu emulaciju aplikacija za Windows 10 na ARM-u. Ovo će omogućiti uređajima poput Surface Pro X da pokreću većinu zastarelih Windows aplikacija. Verzija za pregled ove funkcije trebalo bi da bude uskoro predstavljena i biće isporučena 2021. godine.

Sledeće godine Microsoft planira dva ažuriranja funkcija za Windows 10, a prolećno će verovatno biti manje, što će u osnovi postaviti temelje za veliko jesenje ažuriranje. Očekuje se da će drugo izdanje doneti velike promene.

Izveštaj takođe dodaje da će Windows 10X ući u RTM fazu (puštanje u proizvodnju) u decembru, a Microsoft se nada da će isporuku uređaja sa Windows 10X početi sa isporukom u prvoj polovini 2021. godine. Ovaj novi softver je u osnovi pozicioniran kao lagana i prefinjena verzija operativnog sistema Windows 10 , a kaže se da je kompatibilan za računare niske i srednje brzine, pa čak i za preklopne računare budućnosti. Windows 10X će navodno moći da se pokreće na ARM računarima od samog starta, ali će se u početku isporučivati bez podrške za Win32 aplikacije, a da bi popunio prazninu, Microsoft planira da pokrene svoju novu uslugu strimovanja aplikacija za Cloud PC.


Pogledajte još: M1 je prvi Apple Silicon čip za Mac računare i zasnovan je na ARM-u

Ova nova usluga ’postavlja verziju operativnog sistema Windows u oblak i omogućava korisnicima da na nju instaliraju aplikacije tako da mogu da se strimuju na bilo koji uređaj. Ovo će omogućiti računarima sa ograničenim mogućnostima skladištenja ili performansi da pokreću teške aplikacije, a da to ne pogoršava performanse lokalnih računara. ' Usluga Cloud PC će se navodno nuditi i korisnicima Windows 10 i Windows 10X sistema. Izveštaj kaže da se ova usluga sinhronizuje sa pretplatom na Microsoft 365. U budućnosti, kada ova usluga bude dostupna, sve instalirane aplikacije putem Cloud PC-a će se u Start meniju prikazivati kao da su izvorno instalirane. Ovo će u osnovi raditi na sličan način kao i Windows virtuelna radna površina. Očekuje se da će Windows 10X dobiti lokalnu podršku za Win32 negde 2022. godine.

Izvor: Gadgets 360

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft Surface Duo bi konačno mogao u Evropu, na proleće 2021. godine

Samsung će vam omogućiti da otključate svoj Galaxy telefon samo svojim glasom

10504
10505
10506
10507
10508
10509