Greška

Došlo je do greške.

Ažuriranje operativnog sistema Windows 10 ukloniće neke ikone zaostale još iz operativnog sistema Windows 95

08.05.2021 09:46 | 0 Software/Web
Ažuriranje operativnog sistema Windows 10 ukloniće neke ikone zaostale još iz operativnog sistema Windows 95

 

Neke funkcije operativnog sistema Windows 10 imaju nove ikone već duže vreme, a neke od njih još uvek imaju ikone iz doba sistema Windows 95. Microsoft navodno planira da pokrene Project Sun Valley kasnije ove godine kako bi doneo značajne vizuelne promene u modernoj verziji sistema Windows. Microsoft ljudima iz Insider programa daje rani uvid u promene koje dolaze.

Projekat osvežavanja interfejsa Project Sun Valley trebalo bi da se pokrene u oktobru ili novembru. Indikacije su da će ažuriranje dostići status objave u junu. Iako nas još samo nekoliko meseci deli od zvaničnog predstavljanja, imamo uvid u nove ikone za funkcije koje postoje od Windows 95. Neke promene ikona su prilično suptilne i mogu se videti na gornjoj slici, s ikonama iz verzija pregleda prikazanih na levoj strani i ikonama iz proizvodne verzije na desnoj strani.

Ikone za nekoliko direktorijuma unutar Shell32.DLL postoje još od Windows 95 dana. Značajna ažuriranja uključuju ikone za režim hibernacije, globus, umrežavanje, diskete i druge. Cilj Project Sun Valley-a je da ažurira vizuelne elemente sistema Windows 10 i poboljša ukupnu doslednost dizajna.

 

Pogledajte još: Ako vam upotreba procesora neobjašnjivo raste, pokušajte da instalirate ovu opcionalnu ispravku za Windows 10

 

Zanimljivo je da neke ikone ostaju nepromenjene. Jedan primer je da se stara ikona prenosi za WinDirStat, koji se za nepoznate koristi za statistiku upotrebe diska i čišćenje u nekoliko verzija operativnog sistema Windows 10. Ikone koje se ažuriraju menjaju se u Fluent Design sa zaobljenim uglovima, a dobijaju podršku za tamni režim i druge nove funkcije i poboljšanja.

Ikone za druge važne fascikle, uključujući Moj računar, kantu za otpatke, dokumente i druge, izmenjene su u preview verzijama. Korisnici operativnog sistema Windows 10 mogu videti da druge promene uključuju plutajući dizajn na traci zadataka, meniju Start, prelazima i u Akcionom centru.

Izvor: Slashgear 

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Najavljeni HONOR MagicBook X 14 i X 15 sa elegantnim metalnim kućištem

Navodni renderi Sharp Aquos R6 telefona sa Leica kamerama, procureli na internet

10504
10505
10506
10507
10508
10509