Greška

Došlo je do greške.

Ažuriranje firmvera GoPro HERO 10 rešava problem pregrevanja kamere

26.10.2021 17:25 | 0 Multimedija
Ažuriranje firmvera GoPro HERO 10 rešava problem pregrevanja kamere

 

GoPro sprema ažuriranje firmvera za svoju akcionu kameru HERO 10 Black koja će, između ostalog, rešiti problem pregrevanja koji su neki potrošači prijavili. Kamera je sposobna da snima do 5,3K60, ali loša strana ovog nivoa performansi je povećana proizvodnja toplote koja, u određenim situacijama, može dovesti do neočekivanog isključivanja kamere.

Ažuriranje firmvera GoPro HERO 10 Black, koje je planirano da bude lansirano do kraja meseca, uvešće tri nova režima video performansi: produžena baterija, stativ/stacionarni video i maksimalne video performanse. Režim stativ/stacionarni video je onaj koji će pomoći u smanjenju problema sa pregrevanjem i isključivanjem, čineći to optimizovanjem video rezolucije, brzine kadrova i dužine video klipa u vremenima kada kameri nedostaje kretanje i protok vazduha da bi bila hladna.

Režim proširene baterije, u međuvremenu, optimizuje brzinu kadrova i rezoluciju kamere za maksimalno trajanje baterije i vreme snimanja. Konačno, novi režim maksimalnih video performansi maksimalno povećava brzinu kadrova i rezoluciju kamere za vrhunski kvalitet slike.

 

Pogledajte još: GoPro Hero10 Black omogućava snimanje 5.3K videa @60fps i ima novi GP2 čipset

GoPro kaže da će novi režim stativ/stacionarni video produžiti prosečnu dužinu video klipa na 5.3K60 za 47 procenata na 29 minuta na 77F. Najveća prednost dužine klipa se vidi sa opcijom snimanja video zapisa 4K60, koja je povećana za 154 procenta na 63 minuta. Ovo poboljšanje je delimično omogućeno onemogućavanjem HyperSmooth-a i GPS-a u režimu Stativ/Stacionarni video.

Pored ažuriranja firmvera, GoPro je takođe najavio svoju novu Enduro bateriju, koja je dizajnirana da produži vek baterije i poboljša performanse na niskim temperaturama, javlja SlashGear. Enduro baterija može da podrži snimanje 5.3K60 video zapisa sa prosečnom dužinom od 56 minuta kada sama baterija ima temperaturu od 14F, prema GoPro-u. Korisnici takođe mogu da očekuju duže dužine snimanja video zapisa uz Enduro kada se koriste u toplijim, tipičnijim okruženjima. Enduro će biti dostupan za 24,99 USD od 30. novembra.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Legendarni Nokia 6310 telefon se vratio, 20 godina nakon originalnog izdanja

Xiaomi pokrenuo master class kurs mobilne fotografije

  • Povezane teme:
10304
10305
10306
10307
10308
10309