Greška

Došlo je do greške.

Avast otkrio rasprostranjenu sigurnosnu manu u dečijim GPS trackerima

07.09.2019 18:37 | 2 Software/Web
Avast otkrio rasprostranjenu sigurnosnu manu u dečijim GPS trackerima


Sigurnosni istraživači Avasta su otkrili ozbiljne sigurnosne ranjivosti u oko 600.000 dečijih trackera, koji se prodaju na Amazonu i drugim onlajn radnjama. Uređaji otkrivaju podatke koji se šalju u cloud, a ovo uključuje i GPS koordinate dece u realnom vremenu.

Ukupno 29 modela trackera, kreiranih od strane kineskog proizvođača Shenzhen i365 Tech i prodavanih preko različitih brendova, su pokazali znake pomenute ranjivosti. Avast Threat Labs je prvo analizirao T8 Mini dečiji tracker, a otkriveno je da se prateća aplikacija preuzima sa nesigurnog sajta, čime se otkrivaju informacije o korisniku. Dodatni sigurnosni propusti uključuju informacije o nalogu korisnika, dok greške u dizajnu trackera mogu da omoguće da uljezi lažiraju korisnikovu lokaciju ili pristupe mikrofonu.

avast2.jpg


Iz kompanije Avast poručuju korisnicima da se prebace na alternativne proizvode brendova koji su pouzdaniji i koji imaju ugrađenu sigurnost u svojim proizvodima. Pored toga, preporučuje se promena podrazumevanih admin lozinki u nešto kompleksnije.

Za dublju analizu sigurnosnih propusta, pronađenih u T8 Mini GPS trackeru, možete pročitati "Avast Decoded threat intelligence" blog objavu.

Izvor: Avast

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

lepi kokan Član postova: 4802
ništa to, dok ne ugrade čip kao kučetu. moje dete - moja imovina!

Epson na IFA sajmu objavio alternativu za veliki TV

Huawei pomera granice sa Kirin 990 5G čipsetom (video)

10504
10505
10506
10507
10508
10509