Greška

Došlo je do greške.

Avast: Koji su najpopularniji svetski softverski programi?

26.03.2017 11:00 | 4 Software/Web
Avast: Koji su najpopularniji svetski softverski programi?

Google Chrome nije samo najpopularniji browser na svetu, već je istovremeno i najpopularnija svetska desktop aplikacija, prema navodima sigurnosne kompanije Avast.

Izveštaj, koji analizira softver instaliran na uređajima sa Avast zaštitom tokom prvog tromesečja ove godine, ukazuje na to da je Google Chrome najviše instalirani PC program. Slede ga Adobe Reader i Flash Player (ActiveX verzija). Mozilla Firefox je na četvrtom mestu, a slede Flash Player plug-in, Skype i VLC. WinRAR, Java i Adobe Air kompletiraju top 10 listu najpopularnijih programa.

Iako veliki broj pomenutih aplikacija redovno dobijaju ažuriranja, Avast primećuje da bitan broj korisnika ne instalira najnovije verzije, što njihove PC uređaje čini podložnim malicioznim napadima. Java predvodi listu od 10 najslabije ažuriranih programa, a slede je ActiveX verzija Flash Playera, FoxIt Reader, GOM Media Player i Nitro Pro.

Kada je u pitanju lista aplikacija koje se najviša ažuriraju, predvodi je Google Chrome sa 88% sistema koji imaju najnoviju verziju browsera. Sledi Opera sa 84% i Microsoftov Skype sa 76 pocenata.

Izvor: Softpedia

Komentari

0 Dodaj komentar

MSI objavio detalje o GeForce GTX 1080 Ti GAMING X grafičkoj karti

Prateća oprema za Galaxy S8 uključuje desktop dock, bežični punjač i drugo

10504
10505
10506
10507
10508
10509