Austrijski sud odbacio blokadu The Pirate Bay

Apelacioni sud u Austriji ukinuo je naredbu po kojoj lokalni provajderi moraju da blokiraju The Pirate Bay, isoHunt.to, 1337.to i h33t.to

Apelacioni sud u Austriji ukinuo je naredbu po kojoj lokalni provajderi moraju da blokiraju The Pirate Bay, isoHunt.to, 1337.to i h33t.to. Kao rezultat toga, nosioci autorskih prava su ponovo pozvali provajdere da blokiraju sajtove sa popularnim filmovima i TV serijama.
Torent sajt PirateBay je već predmet zabrane u mnogim zemljama, a u pojedinim se vode postupci. Međutim, za mnoge građane Austrije gde je sajt blokiran prošle godine, taj trend se sada okrenuo. Nakon pravnog postupka koji je trajao godinama, prošle godine je Trgovinski sud u Beču konačno naredio lokalnim provajderima da blokiraju korisnicima pristup sajtu The Pirate Bay. Godinu dana kasnije blokada je ukinuta, nakon što je viši regionalni sud u Beču poništio odluku Trgovinskog suda. Presuda je doneta 30. maja ali je tek sada ozvaničena, i prema njoj provajderi ponovo mogu da dozvole korisnicima pristup zloglasnom sajtu.
U presudi je zaključeno da provajderi mogu da blokiraju pristup samo ukoliko su nosioci autorskih prava iscrpeli sve druge mogućnosti da preduzmu pravnu akciju protiv onih koji krše autorska prava.
Osnivač The Pirate Bay sajta mora da plati kaznu od 395.000 dolara
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi