Greška

Došlo je do greške.

Austrija: Facebook mora da obriše upise koji sadrže govor mržnje

09.05.2017 21:40 | 3 Software/Web
Austrija: Facebook mora da obriše upise koji sadrže govor mržnje

Trolovanje i maltretiranje na internetu postoji oduvek, ali kako su se društveni mediji raširili i kako je lako da nešto bude viralno, isto tako je lako i da stvari odu van kontrole.

U Austriji je sud odlučio da kompanije koje su vlasnici tih društvenih mreža, moraju da imaju odgovornost za njih. Kako se navodi u izveštaju koji donosi Reuters, sud je doneo odluku da Facebook mora da ukloni sve objave koje se smatraju govorom mržnje. Ovakva presuda će imati uticaja i van Austrije, jer je sud presudio da upisi moraju biti obrisani na celoj društvenoj mreži, a ne samo u Austriji, što bi značilo da ova odluka potencijalno ima uticaja i na druge zemlje.

I dok Facebook, Twitter i Instagram već imaju alatke koje omogućavaju korisnicima da prijave upise, bilo je i onih koji su tvrdili da ove alatke nisu dovoljne i da društvene mreže ne funkcionišu brzo kada treba nešto da se ukloni. Slučaj je počeo tako što je podneta tužba od strane austrijske političke partije.

Facebook omogućio reakcije na komentare u objavama

Izvor: Reuters

Sve informacije vezane za Facebook, možete pogledati na Facebook hub-u na Benchmark sajtu

 

Dr Ned Član postova: 123
Baš mi je drago zbog ovoga.
Na netu ima dosta antiruskih i antisrpskih napisa, sad toga više neće biti.
mrtavker Član postova: 2937
Bas me interesuje po kojoj logici misle da uklanjaju "govor mrznje", po nekom licnom sudu tipa: "govor mrznje - brisi", "govor mrznje - brisi", "govor mrz.. sloboda govora - ostavi". Ovo je postalo toliko kontradiktorno da je smijesno, cenzurom do slobode govora.

Valve sprema promene za Steam Store

MSI nagoveštava matičnu ploču za dolazeću X299 platformu

10504
10505
10506
10507
10508
10509