Atom procesori dobijaju nove oznake

Kompanija Intel najavila je planove za rebrendiranjem Atom procesora čime će čitavoj liniji biti data nova šema imenovanja slična Core seriji procesora.

Kompanija Intel najavila je planove za rebrendiranjem Atom procesora čime će čitavoj liniji biti data nova šema imenovanja slična Core seriji procesora. Atom procesori koji se koriste u tabletima i smartfonima će sada koristiti Atom X brendiranje, pa će u zavisnosti od specifikacija modeli završiti sa Atom x3, x5 ili x7 brendiranjem. Ovaj potez svakako ima smisla i olakšaće prepoznavanje prosečnom korisniku naviknutom na Core brendiranje. Međutim, baš kao što je izgledalo da će Intel uskladiti brendiranje širom svog ogromnog CPU portfolia, pokrenuti su Broadwell-bazirani Core M procesori koji sadrže potpuno drugačije brendiranje. Još uvek nije poznato kada će novo Atom brendiranje biti primenjeno, ali su predstojeći Cherry Trail čipovi prava prilika za to.
Izvor: Fudzilla
Sve informacije vezane za Intel, možete pogledati na Intel stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi