Greška

Došlo je do greške.

Ataribox će koristiti AMD APU i Linux-bazirani OS

26.09.2017 21:45 | 3 Games
Ataribox će koristiti AMD APU i Linux-bazirani OS

Potvrđeno je da će dolazeći Ataribox sistem koristiti izvorni AMD APU kao i operativni sistem baziran na Linux platformi.

Konzolni sistem se očekuje početkom 2018. godine, preko sistema skupljanja sredstava na Indiegogo platformi, koji će startovati ove jeseni. Sistem je dizajniran tako da korisnicima obezbedi otvoreno i prilagodljivo korisničko iskustvo, kao i Smart TV funkcionalnost bez restrikacija.

Novi proizvod je dizajniran kako bi funkcionisao i kao retro konzola i kao deo nove ere Atari hardvera, koristeći popularnost sistema kao što su NES classic, uz nuđenje slobode razvoja novih aplikacija i sadržaja za uređaj.

Fred Chesnais, CEO kompanije Atari, ističe da će sadržaj za ovaj konzolni sistem stizati od eksternih (third party) kreatora sadržaja, kao i od samog Atarija. Samo vreme će reći koliko sadržaja će stizati od kreatora sadržaja i da li će Ataribox doživeti neki uspeh kao set-top box ili konzola.

S hardverske strane, konzola bi trebalo da ima prilagođeni AMD procesor sa Radeon grafičkom kartom, čineći da ovaj uređaj deluje kao Xbox One ili PlayStation 4.

Izvor: Overclock3d

glisoni Član postova: 494
ala si ti mator, kokane
lepi kokan Član postova: 4619

SteelSeries predstavio Rival 110 miš za gejmere

Vip: Korisnicima ostvarene najveće želje (video)

10404
10405
10406
10407
10408
10409