Greška

Došlo je do greške.

Asus Zenfone 6 prototipi otkrivaju neobično pozicioniran notch (video)

05.11.2018 18:20 | 0 Mobile
Asus Zenfone 6 prototipi otkrivaju neobično pozicioniran notch (video)


Asus je tokom ovogodišnjeg MWC-a predstavio Zenfone 5z, koji ima Snapdragon 845 čipset. Dizajn telefona nije predstavljao ništa neobično za premijum model iz 2018. godine - dve kamere, privlačne boje, do 256GB skladišta i široki izrez (notch) u ekranu.

Ovaj notch je potom na telefonima smanjen, pa sada sve češće viđamo izreze u obliku kapljice, a izgleda da će sličnu taktiku primeniti i Asus na Zenfone 6 modelu. Međutim, sudeći prema prototipima telefona, Zenfone 6 će imati izrez smešten s desne gornje strane ekrana, a ne u centru kako smo uobičajeno viđali na telefonima do sada.


Pomislili bismo da su fotografije lažne ili da se neko poigrava sa korisnicima, ali je tu i video koji potvrđuje da je opisani izrez zaista prisutan. Izuzev neobično pozicioniranog notcha, sve ostalo na Asus Zenfone 6 modelu izgleda normalno - slušalica u gornjem okviru, USB-C i 3.5mm priključci, kao i zvučnik u dnu.

asus2_202.jpg


Tu je i mali deo, ispod dve kamere, koji bi mogao biti ili senzor otiska prsta ili PDAF senzor (u tom slučaju senzor otiska bi mogao biti smešten u ekranu). Postojaće i tehnologija skeniranja lica u vidu standardnog Face Unlocka.

Izvor: GSMArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

HTC sprema telefon iz srednjeg segmenta sa Snapdragon 435 čipom

Chrome će blokirati reklame na sajtovima koji konstantno obmanjuju korisnike

10104
10105
10106
10107
10108
10109