Asus predstavio VivoWatch BP za merenje krvnog pritiska

Tokom Computex 2018 događaja, kompanija Asus je predstavila novi nosivi uređaj, fokusiran na zdravlje

Tokom Computex 2018 događaja, kompanija Asus je predstavila novi nosivi uređaj, fokusiran na zdravlje, a služi za precizno merenje i praćenje krvnog pritiska. Kako bi se izdvojio od standardnih modela iz ZenWatch serije, VivoWatch BP može da traje do 28 dana sa jednim punjenjem, a namenjen je da pomogne grupi od 20% odraslih koji pate od hipertenzije.Uređaj uključuje ECG (elelektrokardiografski) i PPG (optički) senzor u metalnom delu – ECG prikuplja podatke rada korisnikovog srca, dok PPG meri puls. Kombinovanjem ECG i PPG senzora s prednje strane i na poleđini uređaja, VivoWatch BP može precizno da očita krvni pritisak za 15 sekundi, dok korisnik drži prst na prednjem metalnom disku.
asus2_193.jpgKompletan paket je značajno manji i lakši od najprenosivijih tradicionalnih merača pritiska. Pored merenja pritiska, VivoWatch BP služi i za praćenje rada srca, merenje aktivnosti, kvaliteta sna i nivoa stresa.Svi podaci se skladište u Asusov Health AI softver na korisnikovom telefonu, preko kojeg potom korisnici mogu da organizuju svoje ciljeve kada je zdravlje u pitanju, kao i da doktorima obezbede kompletniji uvid u podatke koji se obično periodično proveravaju u zdravstvenim ustanovama.Asus VivoWatch BP ima cenu od 169 dolara, a na tržištima Evrope se očekuje tokom avgusta.Izvor: AndroidCentral

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi