Greška

Došlo je do greške.

Asus predstavio svoju Zenbook Duo familiju laptopova sa dva ekrana

28.05.2019 16:10 | 0 Mobile
Asus predstavio svoju Zenbook Duo familiju laptopova sa dva ekrana


Asus je u poslednje vreme prezentovao nekoliko zanimljivih ideja za laptopove koji imaju više od jednog ekrana. Prošle godine smo prvi put videli ScreenPad - koncept koji se pojavio na nekim ovogodišnjim laptopovima. A kompanija sada ima nešto mnogo interesantnije. Tokom Computexa je predstavljena Zenbook Duo familija laptopova, koju karakeriše veliki sekundarni ekran, smešten iznad tastature, koji nosi naziv ScreenPad Plus.

Zenbook Duo familija zadržava tastaturu i trackpad, koji su sada postavljeni bliže korisniku. Iznad njih se nalazi sekundarni displej, koji je iste širine, ali upola manji od glavnog ekrana.

Ekran ne koristi samo Asusov prilagođeni softver, već se može koristiti i kao još jedan ekran za korisnikovo Windows 10 radno okruženje. Gustina piksela je ista kao kod glavnog displeja, pa je moguće pomerati prozore između dva ekrana bez uticaja na vizuelni prikaz. Drugi displej se može koristiti i za miultitasking u različitim scenarijima.

asus2_219.jpg


Glavni displej, kao i ScreenPad Plus podržavaju unos sadržaja dodirom (touchscreen). Na Zenbook Duo Pro modelu, oba panela imaju 4K rezoluciju. Nedostatak je to što glavni displej koristi OLED i ima sjajnu završnicu, dok donji ekran koristi LCD i ima mat završnicu. Za one, kojima je bitna doslednost, u ponudi je manji Zenbook Duo koji koristi LCD na oba ekrana, ali samo u Full HD rezoluciji.

Kada su veličine ekrana u pitanju, Pro ima glavni displej od 15.6 inča, uz ScreenPad Plus od 14 inča. Manji Duo ima 14-inčni glavni ekran i 12.6-inčni ScreenPad Plus.

Pored jedinstvenog formata, dva nova laptopa karakterišu i solidne specifikacije. Zenbook Duo pro ima Intel Core i9-9980HK procesor do 5GHz, kao i Nvidia RTX 2060 GPU. Podržava do 32GB DDR4 RAM-a. Laptop nudi jedan Thunderbolt 3 port, dva USB 3.1 Gen 2 Type-A porta i HDMI.

asus3_35.jpg


Manji Zenbook Duo stiže sa podrškom do Intel Core i7-8565U procesora osme generacije, ima slabiju Nvidia Geforce MX250 grafičku kartu, podršku do 16GB RAM-a i nešto manje sposobne portove (dva USB 3.1 Gen 2 porta - jedan Type-C i jedan Type-A - kao i jedan USB 3.1 Gen 1 port). S druge strane, prisutan je microSD slot.

Radni vek baterije bi trebalo da bude značajno bolji na manjem Duo modelu, jer se njegova 70Wh baterija koristi za manje ekrane i manju rezoluciju, dok Duo Pro ima 71Wh bateriju. Nema informacija o cenama i dostupnosti Asus Zenbook Duo familije laptopova.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Najavljeni Intel 10nm Ice Lake CPU-ovi desete generacije

Novi HP Envy laptopovi su kreirani od drveta i imaju Intel Ice Lake procesore

10104
10105
10106
10107
10108
10109