Asus predstavio dva ZenBooka sa jedinstvenim karakteristikama (video)

Asus je predstavio dva nova ZenBook laptopa, sa impresivnim ali i intrigantnim idejama

Tokom Computexa, koji se ove nedelje održava u Tajvanu, Asus je predstavio dva nova ZenBook laptopa, sa impresivnim ali i intrigantnim idejama.ZenBook Pro 15 UX580 stiže sda 15.6-inčnim 4K ekranom i sekundarnim 5.5-inčnim ekranom, koji služi i kao touchpad. Drugi model, ZenBook S, je ultratanki uređaj sa šarkom koja podiže donji deo laptopa kada se on otvori, iz ergonomskih razloga.ZenBook Pro 15 UX580 ima Intel Core i9 procesor i GTX 1050 Ti grafičku kartu. Kapacitet RAM-a ide do 16GB kapaciteta, dok je skladište moguće konfigurisati do 1TB SSD. Screenpad se može koristiti ili za detaljno određivanje elemenata na velikom displeju ili kao sekundarni ekran.Korisnički interfejs omogućava drugom prozoru da se pomeri u screenpad i da bude aktivan čak i dok se koristi touchpad u isto vreme. Ovo je zanimljiva funkcija, a ostaje da se vidi da li će biti prihvaćena. Zenbook Pro UX580 stiže sredinom jula po početnoj ceni od 2300 dolara.

ZenBook S stiže sa laganim kućištem, ali i neobičnim dizajnom. Asus ovo dizajnersko rešenje naziva ErgoLift šarkom i ističe da je postavljeno po uglom od 5,5 stepeni zbog boljeg hlađenja, ergonomije i performansi zvuka.
asus2_195.jpgZenBook S će biti dostupan od 11. juna, po ceni od 1200 dolara, a laptop stiže uz U-seriju Core i7 ili i5 procesora. Displejod 13.3 inča ima opciju da bude ili 4K ili 1080p, sa 85% screen-to-body odnosom.Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi