Greška

Došlo je do greške.

Asus GR8 II je PC veličine konzole, sa podrškom za VR

13.01.2017 19:56 | 0 Hardver
Asus GR8 II je PC veličine konzole, sa podrškom za VR

Saopštenje za medije

ASUS Republic of Gamers (ROG) je najavio GR8 II, kompaktni gejming PC sa kućištem zapremine 4 litra i punim desktop gejming performansama. GR8 II je trenutno najmanji svetski računar dizajniran za VR koji poseduje najnaprednije grafičke performanse u svojoj klasi, zahvaljujući prilagođenoj verziji ASUS GeForce GTX 1060 grafičke karte sa desktop performansama. Pokreće ga snažan Intel procesor, uključujući i sedmu generaciju (Kaby Lake) Intel Core i7 65W procesora sa desktop performansama, uparen sa 32 GB DDR4 memorije.

GR8 II poseduje VR-friendly dizajn sa dva HDMI priključka, tako da korisnik može istovremeno da poveže i VR kacigu i monitor. Specijalno dizajniran rashladni sistem obezbeđuje visok nivo stabilnosti koju zahtevaju maratonske gejming sesije. Još neke od karakteristika koje će ceniti gejmeri su Intel Gigabit Ethernet adapter i ekskluzivne ROG tehnologije koje uključuju SupremeFX, Sonic Studio III, Sonic Radar III i GameFirst IV. GR8 II je opremljen i ASUS Aura Sync RGB osvetljenjem koje raspolaže sa 12 različitih režima sinhronizacije sa brojnim ROG perifernim uređajima koji su kompatibilni sa Aura-Sync tehnologijom.

Najmanji gejming PC napravljen za VR

Iako je ROG GR8 II veličine konzole, dizajniran je da korisniku pruži beskompromisno gejming i VR iskustvo, a sve zahvaljujući snažnim komponentama sa desktop performansama, kao što su prilagođena ASUS GeForce GTX 1060 grafička karta pune veličine, Intel Core i7 65W procesor sedme generacije i 32 GB DDR4 memorije.
 
Prilagođena ASUS GeForce GTX 1060 grafička karta desktop performansi GR8 II računaru obezbeđuje najbolje grafičke performanse u klasi, a korisnicima omogućava da u potpunosti budu okruženi gejming svetom i besprekorno glatkim prikazom.

U testovima  je GR8 II postigao 47% bolje performanse u odnosu na sličan gejming računar opremljen GTX 960 grafikom i 10% bolje performanse u odnosu na računare opremljene GTX 970 grafikom. U stanju je da pokrene Overwatch igru u 2K i Full HD rezoluciji sa prosečno 70 frejmova po sekundi.

GR8 II je dodatno testiran kako bi sigurno bili ispunjeni svi zahtevi i preporučene specifikacije za Oculus Rift VR kit. Gejmeri mogu da povežu dva monitora preko HDMI priključaka, pa čak i tri HD monitora putem DisplayPort-a. Tu je i podrška za 4K monitore  i NVIDIA G-SYNC tehnologiju.

asus2_87.jpg
Kompaktan dizajn, inspirisan svemirskim brodom, sa Aura RGB osvetljenjem

ROG GR8 II poseduje stilizovano kućište koje ima zapreminu od svega 4 litra pa je idealan za bilo koji prostor, a može se povezati i na televizor u dnevnoj sobi za uživanje na velikom ekranu.

GR8 II je opremljen Aura Sync LED osvetljenjem koje je raspoređeno u tri zone duž prednje strane kućišta. Aura Sync RGB osvetljenje podiže mogućnosti za kastomizaciju na sasvim novi nivo te pruža 12 različitih režima za sinhronizaciju sa brojnim ROG perifernim uređajima, kao što su ROG tastature i ROG miševi. Ukupno deset različitih svetlosnih efekata može da proizvede 8 miliona boja.

Specijalni rashladni sistem za non-stop gejming

ROG GR8 II poseduje specijalno podešeni rashladni sistem sa dizajnom koji omogućava optimalan protok vazduha, bakarne toplotne cevi i dva ventilatora za izbacivanje toplote iz sistema. Tu su i posebne komore za procesor i grafičku kartu koje obezbeđuju optimalnu količinu vazduha svakoj komponenti ponaosob, čime se postižu stabilan rad i najviše performanse, čak i maratonskim gejming sesijama.

ROG GR8 II troši manje od 30W snage u režimu bez opterećenja i veoma je tih u radu. Sa šumom od samo 23dB u režimu bez opterećenja, GR8 II je 24% tiši od klasičnog desktop računara.

ROG GR8 II može istovremeno biti opremljen M.2 PCI Express ili SATA SSD uređajem, kao i hard diskom od 2,5 inča , što gejmerima pruža brzinu M.2 SSD-a i veliki prostor za čuvanje podataka zahvaljujući HDD-u.

Ekskluzivne ROG gaming-friendly tehnologije

ROG GR8 II stiže sa ekskluzivnim ROG SupremeFX izolovanim audio sistemom za najkvalitetniji zvuk u igrama. Sonic Studio III poseduje funkciju za inteligentno rutiranje za potrebe striminga, a tu je i unapređeni Sonic Radar III koji procesira zvuk preciznije nego ikada ranije. Takođe, GR8 II poseduje i najnoviji Intel Ethernet adapter (I219-V) za još brži i fluidniji online gejming bez laga, dok je za bežično umrežavanje zadužen 802.11ac Wi-Fi adapter u 2x2 dual-band 2.4/5GHz konfiguraciji sa brzinom prenosa do 867Mbps.

Dodatne mogućnosti za povezivanje uključuju reverzibilne USB 3.1 Gen 2 portove i ugrađeni Bluetooth 4.2 modul.

Izvor: Asus

Komentari

0 Dodaj komentar

Coolpad predstavio novi, pristupačni Android telefon

Razerovi ukradeni laptop prototipi se prodaju u Kini

10203
10205
10206
10207
10208
10209