Greška

Došlo je do greške.

Asbis predstavio Supermicro servere i AMD EPYC 2 platformu

18.09.2019 19:06 | 0 Hardver
Asbis predstavio Supermicro servere i AMD EPYC 2 platformu


Saopštenje za javnost

Domaći ogranak kompanije Asbis za distribuciju vodećih svetskih robnih marki u oblasti IT opreme i usluga je na prezentaciji predstavio najnovija Supermicro rešenja iz oblasti “Hyper Converged” server rešenja i najavio njihovu verziju na bazi nove EPYC 2 procesorske platforme. Prelazak na fleš diskove velikog kapaciteta je trasirao put ka rešenju koji će u okviru istog uređaja objediniti server i “storage” uređaje.

Posebno je zanimljiva činjenica da su vodeći proizvođači na ovom delu tržišta usaglasili standard formata za NVMe diskove velikog i malog kapaciteta pa ćemo od sada imati E1.S i E1.L modele koji konačno rešavaju bitno pitanje oko koga su dugo vremena lomili koplja dva vodeća NAND proizvođača u oblasti serverskih SSD rešenja kompanije: Intel i Samsung.

AMD je predstavio novu generaciju serverskih procesora. U pitanju su EPYC 2 modeli koji donose podršku za rad sa bržim PCIe 4.0 standardom što uz već postojeće mogućnosti kao što su 128 raspoloživih PCIe transportnih linija, 8-kanalni režim rada RAM podsistema, jaka sigurnosna zaštita na hardverskom nivou – čine AMD EPYC 2, gotovo idealnim rešenjem za platformu oko koje će se bazirati nova  “Hyper Converged” rešenja visokih performansi.

asbis2.jpg


AMD EPYC 2 je daleko efikasnije rešenje od Intel Xeon konkurencije zbog upotrebe tzv chiplet arhitekture gde su fizička jezgra za procesiranje izdvojena u posebne komplekse i međusobno komuniciraju preko Infinity band magistrale i sistemskog kontrolera koji jedan ovako kompleksan procesor predstavlja operativnom sistemu kao jedinstven čip. Uz pomoć chiplet tehnologije se lako skaliraju performanse dodavanjem CPU kompleksa kao što se to čini slaganjem kockica, povećanje performansi je gotovo linearno. Ponuđena su rešenja u rasponu od 8-64 fizičkih i 16-128 logičkih procesora. Pri svemu tome su rešenja na bazi AMD EPYC 2 platforme višestruko jeftinija od sličnih Intel baziranih uređaja.

Brza transformacija navika i potreba, iznedrila je novu generaciju serverskih rešenja još boljih performansi i efikasnijih radnih karakteristika. Supermicro i AMD su upravo nosioci novog talasa rešenja u ovoj zahtevnoj oblasti IT poslovanja. U to smo se danas imali prilike i uveriti na delu.

Izvor: Asbis

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Motorola One Action u akciji (video)

Video pokazuje kako funkcioniše bežično punjenje za Xiaomi Mi 9 Pro 5G

10203
10205
10206
10207
10208
10209